США: парафія Джо Байдена не відмовлятиме йому у Причасті
  • Чтв, 01/07/2021 - 11:37

Керівництво парафії Пресвятої Трійці у Джорджтауні заявило, що священники, котрі служать там, нікому не відмовлятимуть в уділенні св. Причастя. Храм Пресвятої Трійці є Парафією Джо Байдена в період, коли він вершить функції президента США. Заяву видано за погодженням із Архиєпископом Вашингтону, кардиналом Вілтоном Грегорі.

Відповідно до звітів Білого Дому, Байден щонайменше шість разів відвідував місцеву церкву. Його родинна парафія розташована у Вілмінгтоні, штат Делавер. 

Сам Архиєпископ Вашингтону ще в листопаді 2020 року заявив у ЗМІ, що не відмовить в уділенні Причастя політикам, котрі – як Джо Байден – підтримують легальне вбивство ненароджених дітей чи фінансування цієї процедури з держбюджету.

«Як парафія, яка має довгу історію прийняття усіх, ми повністю погоджуємось із душпастирським підходом нашого Архиєпископа. Католицький храм Пресвятої Трійці не відмовить у Причасті тим особам, які хочуть до нього приступити», - йдеться у заяві.

Парафіяльна рада вашингтонського храму також висловилась щодо суперечки в лоні американського єпископату. «Кардинал Грегорі є одним із найвідоміших церковних провідників в період теперішньої суперечки, тому шокуючим і розчаровуючим стало те, що його прохання відтермінувати частину документу, присвячену Євхаристії, отримало меншість голосів серед єпископів», - йдеться у заяві, опублікованій на сайті парафії.

Нагадаємо, що Конференція католицьких єпископів США опублікувала відповіді на питання з приводу нещодавно прийнятого нею рішення про розробку спеціального документа, присвяченого Євхаристії в житті Церкви.

Сам Джо Байден, коли його запитали на пресконференції чи єпископи заборонять йому приймати Причастя, відповів: «Це справа особистого характеру, але вважаю, що до цього не дійде».