США: політична хвиля на захист дітей від “трансгендерних переходів”
  • Срд, 10/05/2023 - 12:42

На цей час щонайменше у 18 штатах місцева влада розглядає або вже внесла законопроєкти про заборону на так звану зміну статі у дітей медикаментозним та хірургічним способом. Але з чого взагалі розпочались трансгендерні переходи? Ймовірно, що причиною стала поява клінік для «трансгендерних дітей». Перша відкрилася 15 років тому. З того часу різко зросла кількість дітей і підлітків, які хочуть змінити стать. Але не лише у клініках справа, а й у тотальній толерантності до трансгендерів. Це відкрило їм двері до дітей у садки, школи та навіть університети і призвело до зростання кількості трансів серед дітей до 18 років. Така”робота” з розумом підростаючого покоління – надто дорого коштує сім’ям, батькам та суспільству.

Проте хороші новини є. З минулого року у Сполучених Штатах вже розпочалась політична хвиля змін. Місцева влада американських штатів майже одночасно почала ухвалювати законопроєкти про обмеження чи заборону зміни статі дітей, викладання принципів гендерної ідеології, недопущення трансгендерів до спортивних змагань, продовження антиабортних ініціатив. Саме у 2022 році законодавці США подали рекордну кількість законопроєктів проти ЛГБТ.

Першим штатом став Арканзас. Він заборонив будь-які маніпуляції з дітьми та їхнім здоров’ям щодо зміни статі. Визначна дата сталась ще 6 квітня у 2021 році. Але деякі законодавці досі намагаються оскаржити його у суді.

Розглянемо штати за ступенями серйозності та категоричності законопроєктів. Яке покарання можуть понести лікарі-порушники?

Найбільший ступінь покарання (позбавлення волі)

Штат Алабама8 квітня 2022 року підтримав законопроєкт, який забороняє “трансгендерний перехід” для неповнолітніх у будь-якому вигляді, чи то операція, чи ліки. За порушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Проте, після прийняття федеральний суддя Алабами заблокував умовно кажучи, «половину закону». Він залишив дозвіл на прийняття блокаторів статевого дозрівання та гормонів. Інші умови закону залишив.

Штат Айдахо 4 квітня цього року заборонив лікарям надавати будь-яку гендерну «допомогу» неповнолітнім, якщо це має на меті зміну статі. Також проєкт прийнятого закону забороняє трансгендерам брати участь у видах спорту, які не відповідають їхній справжній статі. Порушникам може загрожувати до 10 років позбавлення волі. Підписано губернатором – Бредом Літтлом.

Ухвалений законопроєкт (HB500) – не перша спроба коли законодавці намагаються захистити країну від ЛГБТ-пропаганди. У 2018 році був поданий подібний законопроєкт, проте, федеральний суд визнав його неконституційним.

У штаті Південна Дакота лікарі можуть втратити свої медичні ліцензії та зіткнутися з цивільним позовом, якщо нададуть так звану медичну допомогу дітям щодо зміни статі. Прийнятий законопроєкт – 14 лютого 2023 року.

Менший ступінь покарання (позбавлення ліцензій)

Орган штату Флорида схвалив 4 травня 2023 року законопроєкт про заборону зміни статі серед неповнолітніх. Губернатор Рон ДеСантіс на початку цього року — зробив заклик: «Діти не є піддослідними кроликами для зміни статі». І наголосив, що подібні маніпуляції – заробляння на каліцтві дітей.  Після цього законопроєкт остаточно схвалили. Він забороняє лікарям надавати послуги щодо “трансгендерного переходу” для неповнолітніх. Також «рецептів зміни статі» або ліки, що блокують статеве дозрівання.

Варто згадати, що у листопаді медичний комітет Флориди заборонив операції зі зміни статі та блокатори статевого дозрівання для більшості неповнолітніх. Також, мільярдер Ілон Маск відкрито підтримує позицію губернатора Флориди проти “трансгендерних переходів”.

Штат Оклахома 1 травня 2023 року підтримав позицію захисту охорони й здоров’я. Губернатор Кевін Стітт підписав законопроєкт, який забороняє лікарям штату проводити процедури зміни статі неповнолітнім, включаючи операції.

Також призупинено фінансування тих лікарів, які пропонують лікування за гендерною ознакою. Умови та вимоги до лікарів ті ж самі, при порушенні – позбавлення ліцензії.

У штаті Монтана також заборонили надання медичних послуг молоді, за допомогою яких можна здійснити “трансгендерний перехід”. 28 квітня 2023 року губернатор штату Грег Джанфорте підписав законопроєкт проти зміни статі, підтриманий республіканцями. Ті лікарі, які порушуватимуть заборону – будуть позбавлені ліцензії на 1 рік.

«Забороняються хірургічні втручання, замісна гормональна терапія чи призначення препаратів, які блокують процес статевого дозрівання та зупиняють виникнення вторинних статевих ознак», – йдеться у повідомленні.

Генеральний прокурор Ендрю Бейлі штату Міссурі 14 квітня оголосив про нові обмеження на зміну статі у неповнолітніх, а можливо й дорослих. Цей крок вважають першим у країні. Різні ЛГБТ-угрупування вже нервують, тому погрожують подати до суду. Також звинувачують Бейлі у тому, що він атакує все ЛГБТ-угрупування, а не лише дітей.

Все почалось із протестувальників, які зібралися біля Капітолія аби закликати законодавців ухвалити закон, що заборонить медикаментозне втручання та операції зміни статі для дітей. Тоді прокурор і оголосив про плани обмежити медичне обслуговування.

Того ж дня речниця генерального прокурора штату Міссурі Мадлен Сірен уточнила, що дорослі також можуть бути охоплені. Зараз Ендрю Бейлі активізував свій офіс для захисту дітей у всьому штаті.

Штат Індіана5 квітня 2023 року ухвалив законопроєкт, що забороняє представникам медичних послуг проводити процедури зміни статі для неповнолітніх. А тобто, операції зі зміни статі, гормональну терапію та блокатори статевого дозрівання. За недотримання закону – позбавлення ліцензії. Після підпису губернатора Еріка Холкомба заборона набуде чинності 1 липня цього року.

Республіканці в штаті Кентуккі29 березня теж прийняли закон, який забороняє лікарям надавати послуги зі зміни статі для дітей з метою змінити зовнішній вигляд або сприйняття своєї статі.

Також законопроєкт забороняє трансгендерним учням у державних школах користуватися туалетами, роздягальнями та душовими відповідно до їх гендерної ідентичності. Відповідно шкільним чиновникам ввели заборону про навчання сексуальності та венеричним захворюванням для дітей до 5 класу.
Особливо неспокійно було під час голосування, де обурений натовп трансів увірвався до Капітолія і намагався блокувати засідання. Поліція Кентуккі заарештувала 19 протестувальників, які відмовлялися припиняти крики всередині будівлі.

Сенат штату Юта остаточно схвалив серію законопроєктів, якими введе заборони на “трансгендерний перехід” для неповнолітніх. Це відбулось 20 січня цього року. Після напружених дебатів сенатори проголосували – 21- за, 7- проти. Навіть попри сильний тиск з боку різних ЛГБТ-угрупувань.

Проєкт закону забороняє лікарям надавати дозвіл на “трансгендерний перехід”, а отже призупиняє можливість виписувати рецепт на препарати, котрі блокують статеве дозрівання. Також не допускатимуться будь-які хірургічні втручання щодо статевих органів всім, хто не досяг 18 років. Влада занепокоєна ситуацією в країні, а саме радикальним та небезпечним поштовхом дітей до зміни статі. Тому має на меті зупинити нав’язування і сприяння з боку ЛГБТ-угрупування до дітей.

Згідно з даними Національного опитування США про психічне здоров’я ЛГБТ у Юті за 2022 рік: 56% трансів у штаті думали про самогубство. Отже, питання, які ж причини такої статистики? Можливо через проблему із самоідентифікацією та визначенням власної статі?

Штат Теннессі приймає два законопроєкти на користь здоров’я дітей та їхньої психіки. Перший проєкт закону забороняє всі трансгендерні експерименти над неповнолітніми, другий забороняє непристойні виступи так званих drag queens (чоловіків у вульгарних жіночих костюмах) у присутності дітей. У США це вже звичні речі, адже такі перевдягнені та розфарбовані чоловіки мають доступ до дітей у садочки, школи та університети. Вони приходять та починають викладати «ідентичність» й поняття «гендеру», звісно, в такому формулюванні, як їм це вигідно.

 

Як зазначала напередодні прессекретар губернатора Білла Лі: «Він високо цінує роботу законодавців із захисту дітей і має намір підписати законопроєкт, коли він потрапить на його стіл».

Найменший ступінь покарання

Лікарям Міссісіпі з 18 лютого 2023 року заборонено пропонувати неповнолітнім віком до 17 років операції зі зміни статі та ліки, що блокують статеве дозрівання, або гормональну терапію. Такі вимоги відповідні до законопроєкту підписаним губернатором – республіканцем Тейтом Рівзом. Законопроєкт також був прийнятий Палатою представників у січні.

Раніше, у 2021 році губернатор Рівз прийняв законопроєкт про заборону трансгендерам грати в командах, які не відповідають їхній справжній статі.

У штаті Аризона20 березня 2022 року був підписаний законопроєкт про заборону лікарям проводити будь-які процедури зі зміною статі особам молодше 18 років, тобто дітям.

До того ж проєкт закону передбачає заборону участі трансгендерам у спортивних змаганнях. Це поширюється на команди, які мають державну підтримку. Губернатор – республіканець Дуг Дьюсі зазначив, що до спортивних команд чи видів спорту: «Призначених для жінок, дівчат заборонено допускати спортсменів чоловічої статі».

Лікарям штату Айова надали шестимісячний термін на те, щоб припинити догляд за дітьми з “трансгендерним переходом”. Відлік йде з часу, як губернатор-республіканець Кім Рейнольдс підписав законопроєкт – 22 березня 2023 рік. Він стосується заборони призначення ліків, що блокують статеве дозрівання і гормональну терапію.

Штат Джорджія, губернатор якого є Браян Кемп 23 березня поточного року заборонив лікарям, медичним закладам проводити гормональну терапію чи операції зі зміни статі неповнолітнім. Підписання законопроєкту відбулось приватно, без церемонії, яку іноді використовує губернатор. Але й тут діють винятки для тих, хто народився «інтерсексуалом».

Цей законопроєкт став найбільш жорстоко оскаржуваним у Джорджії за 2023 рік. Тому не обійшлось без палких закликів демократів і представників ЛГБТ-угрупування.

Західна Вірджинія – ще один штат, який 29 березня 2023 року заборонив різні операції зі зміни статі та ліки, що змінюють стать.

Однак, на відміну законопроєктів інших штатів, Західна Вірджинія містить виняток: лікарям дозволяється призначати медичну терапію, якщо підліток вважається групою ризику (наприклад, самогубства) або народився «інтерсексуальним». Джим Джастіс – губернатор штату, вже підписав законопроєкт, що набуде чинності у січні 2024 року.

Північна Дакота20 квітня 2023 року забороняє лікарям виконувати операції зі зміни статі та призначати відповідні гормональні препарати, що блокують статеве дозрівання. У такому випадку в законопроєкті є винятки і водночас жорсткі міри за порушення.
Порушники нового законодавства, можуть отримати звинувачення у кримінальному злочині та отримати до 10 років ув’язнення або штраф у розмірі 20 тисяч доларів США.

Проте, влада допускає винятки для неповнолітніх, які отримують терапію для подолання «генетичних порушень статевого розвитку» і отримали згоду батьків.

ЛГБТ-угрупування, звісно, не дуже радіє таким позитивним законодавчим рішенням і влаштувало демонстрації у 50 штатах під час так званого «Дня видимості трансгендерів». Протести відбулись через кілька днів після відомої ситуації у християнській школі в Теннессі, де стрілець із трансгендерною ідентифікацією вбив шістьох людей.