США припинили фінансування Фонду Народонаселення ООН через підтримку абортів
  • Втр, 04/04/2017 - 14:11

Держдепартамент США в понеділок, 3 квітня, повідомив про припинення фінансування Сполученими Штатами Фонду народонаселення ООН (UNFPA), оскільки цей Фонд підтримує «примусові аборти та стерилізацію».

У листі, скерованому до голови комісії закордонних справ Сенату Боба Коркера, Держдепартамент наголошує, що Фонд Народонаселення «підтримує та бере участь в управлінні програми примусового аборту чи стерилізації без згоди зацікавлених осіб».

Такий хід є першим із обіцяних президентом Трампом обмежень фінансування ООН з боку США. Варто зазначити, що Сполучені Штати є найбільшим платником до бюджету ООН.

Ще в січні цього року президент Трамп прогнозував повернення до т.зв. політики міста Мехіко, відповідно до якої Вашингтон не фінансує міжнародні організації, які проводять аборти чи просто надають інформацію про переривання вагітності.

Підписане президентом розпорядження скасовує фінансування на суму як мінімум 500 мільйонів доларів. Однак не вказано критеріїв, які дана організація повинна дотриматись, щоб не втратити американські кошти.

На своїй інтернет-сторінці Фонд висловив жаль з приводу такого рішення, яке – як зазначається – базується на «помилковому твердженні», що UNFPA підтримує аборти і стерилізацію в Китаї.

Фонд Народонаселення ООН працює в понад 150 країнах, інформує Gosc.pl.