США: розлучення руйнують суспільство
  • Птн, 20/06/2014 - 19:52

Зміна поняття «шлюб» і рух, який із цього виник, має влив не лише на дітей та самі сім’ї, але й на ціле суспільство, про це заявляють занепокоєні релігійні лідери США.

«Люди бачать шлюб більше, як стосунки між двома дорослими, ніж як стосунки між чоловіком і жінкою, які поєдналися заради майбутніх дітей. Частіше у центрі дорослий, а не дитина», розповідає архиєпископ Сан-Франциска Сальваторе Корділеоне  під час маршу на підтримку шлюбу, який відбувся 19 червня у Вашингтоні.

Голова комітету американських єпископів з підтримки й заохочення до шлюбу запевняє, що більше зосередження на дорослих, ніж на дітях призводить до «розбитих сімей» і ряду інших соціальних негараздів.

«Ми знаємо це тому, що проблема безбатченків зараз актуальна».

Марш, який був другою національною демонстрацією визнання, що шлюб має свою унікальну роль, як інститут, що єднає чоловіка й жінку проходив у Вашингтоні. Учасники маршу зустрілися біля будинку Капітолію США й пройшлися півтора кілометри до будівлі Верховного суду, де на них чекала група людей, що молилися й співали пісні. Ті, хто не міг фізично відвідати цю подію, могли спостерігати її он-лайн в Інтернеті.

Перший марш на підтримку шлюбу відбувся у березні 2013 року, оскільки тоді Верховний суд вислухав усні аргументи уряду, щоб прийняти перейменування поняття «шлюб», а в подальшому й саму інституцію шлюбу.

У червні 2013 року Верховний суд також відмовився захищати поправку Каліфорнії стосовно підтримки шлюбу. Поправка була відхилена, оскільки вважалася не конституційною.

«Для простих людей немає важливішого питання, ніж шлюб тому, що це «фундамент суспільства», заявляє Евджене Ріверс, пастор Азуської християнської спільноти.
«Чоловіки не пасують на роль матерів, оскільки вони не здатні народжувати, ролі чоловіків та жінок не є взаємозамінні», — додає він.

У ситуації, коли немає матері або батька, «діти виростають без цілі у житті». « Там, де матір чи батько не є опорою, суспільство теж приречене на занепад».
Дружина Ріверса додала: « Виховувати дітей – це дуже відповідально, для цього потрібні батько й матір, діти потребують балансу».

«Вирішення не в тому, щоб дати дитині двох татів чи двох мам, наголошує архієпископ Корділеоне, а в тому, щоб відновити правдиве розуміння шлюбу, як інституції між чоловіком і жінкою».

Архиєпископ заохочував прихильників шлюбу «не боятися проголошувати правду про шлюб».