США: сестри-бенедиктинки виявили незмінним тіло своєї засновниці, яка померла 4 роки тому
  • Срд, 31/05/2023 - 16:25

Невеличкий монастир сестер-бенедиктинок потрапив на головні сторінки американських ЗМІ після того, як стало відомо, що тіло покійної засновниці майже не змінилось за чотири роки після її смерті. Тепер тіло сестри Вільгельми Ланкастер, афро-американки, розмістили у скляному гробі, щоб провести необхідні дослідження та для почитання вірних.

Сестра Вільгельма заснувала Бенедиктинський монастир у Ґовері, штат Міссурі, в 1995 році, коли їй було 70 років. Померла сестра у 2019 році. Сестри хотіли перепоховати тіло своєї засновниці у новозбудованому храмі св. Йосипа. Очікуючи знайти лише її кістки, 18 травня сестри виявили, що тіло покійної залишилось на диво добре збереженим.

Як розповіли сестри, вони не хотіли розголошувати про свою знахідку, однак вістка розлетілась дуже швидко, привернувши до них світову увагу та натовпи паломників. Монастир у Ґовері, містечку із 1500 мешканцями, розташований на відстані приблизно годину їзди від міста Канзас, Міссурі. Цього понеділка до монастиря приїхало щонайменше тисяча автомобілів.

Наразі Церква не видала жодної офіційної заяви про те, що тіло сестри Вільгельми є «нетлінним», що могло б бути ознакою святості; також наразі не розпочато справи її канонізації – процесу, що може займати багато років.

Як зазначив місцевий єпископ Ванн Джонстон, необхідним є «ретельне розслідування», щоб відповісти на «важливі запитання» щодо стану її тіла, проте наразі також не відомо, коли розпочнуть таке дослідження, інформує CNA.