США: суддя захищає гендерну ідеологію. Вчителям забороняють інформувати батьків про порушення статевої ідентичності дітей
  • Срд, 07/06/2023 - 10:04

У той час, як Сполучені Штати охоплені боротьбою з трансгендеризмом, у Ганновері, штат Нью-Джерсі, після скарги генерального прокурора суддя зажадав, аби школа відмовилася від політики, яка вимагає інформування батьків “про будь-які факти чи обставини, які можуть суттєво вплинути на фізичне та/або психічне здоров’я і безпеку учня”. Суттєвим є спосіб втручання судді, який може поширитися по всій країні заради протистояння захисту дітей від гендерної ідеології. Про це повідомляє pch24.pl.

У вівторок суддя зажадав зустрічі генерального прокурора Нью-Джерсі та шкільної ради у Ганновері для зміни статуту, щоб не дискримінувати гомосексуальних, трансгендерних і небінарних учнів.

Ганновер — одне з небагатьох міст Нью-Джерсі, яке прийняло антигендерну політику, що має на меті захистити дітей і молодь від згубного впливу ЛГБТК-середовищ і пов’язаних із цим проблем зі здоров’ям.

Активісти “ЛГБТК-спільноти” заявляють, що прийняті норми шкодять учням. Шкільні округи в Роксбері, Колтс-Нек, Гамільтоні та Мідлтауні отримали шквал критики через розгляд подібних правил, які планували запровадити в шкільних статутах.

Слухання у вівторок відбулося після подання генеральним прокурором вимоги про тимчасову заборону для Шкільної ради у Ганновері запроваджувати політику, що вимагає від учителів повідомляти батькам дитини про “будь-які факти чи обставини, які можуть мати значний вплив на фізичне та/ чи психічне здоров’я та безпеку”. Працівники школи мали б інформувати батьків про те, що дитина вимагає звертатися до неї за допомогою певного займенника, хизується своєю “сексуальною орієнтацією”, в ній відбувається якась тривожна трансформація тощо.

Помічник генерального прокурора Джеймс Майкл заявив, що школа прийняла політику, яка “незаконно дискримінує учнів на основі гендерної ідентичності, гендерного самовираження та емоційної або сексуальної орієнтації... і може завдати значної та непоправної шкоди учням, якщо її не заборонити”.

Офіс генерального прокурора у вівторок заявив, що Відділ Прав Громадян “продовжуватиме робити все можливе, щоб забезпечити надійний захист закону та забезпечити безпеку ЛГБТК+ молоді в наших школах”.

Водночас він вимагає, відповідно до вказівок Департаменту Освіти щодо транссексуальних учнів, аби шкільні округи “приймали підтверджену гендерну ідентичність учня” і що “для цього не потрібна згода батьків”.

“Garden State Equality твердо вірить, що кожен учень має право на безпечне й інклюзивне навчальне середовище, що поважає його ідентичність і забезпечує йому добре самопочуття. Розголошення сексуальних уподобань ЛГБТК-учнів їхнім батькам без їхньої згоди завдає значної шкоди та підриває їхню приватність, безпеку та психічне здоров’я”, – написало Garden State Equality у своїй скарзі до суду.

Юрист Hanover Board of Education (Ради Освіти Ганновера) Метью Джакоббе заявив, що влада штату не надала “чітких і переконливих доказів”, аби позбавити батьків права керувати освітою своїх дітей, що ґрунтується на 14-й поправці.

Джакоббе додав, що школи повинні інформувати батьків про "сексуальну орієнтацію або гендерне самовираження" дитини, якщо це матиме "значний вплив" на її психічне здоров'я та благополуччя. Тому що саме батьки мають обов'язок допомогти своїй дитині, яка може, наприклад, опівночі потрапити до травмпункту через суїцидальні думки.

Суддю Верховного Суду штату Стюарта Мінковіца не збентежили ці аргументи, він вирішив, що надто “суб’єктивно” залишати за працівником школи рішення щодо того, чи може чиясь “сексуальна орієнтація” “суттєво вплинути” на добро дитини.

Представник школи зазначив, що політика шкільної ради законна, оскільки вчителі діють замість батьків (“in loco parentis”). Він наголосив, що до переліку критеріїв, які вимагають повідомлення батьків, входить не лише “сексуальна орієнтація”, а й, наприклад, депресія, погіршення інтелектуальних і фізичних здібностей дитини. Він посилався на права батьків.

Джакоббе стверджував, що рішення судді дасть вчителям зрозуміти, що вони не можуть “нічого” розповідати батькам.

Суддя Мінковіц також поставив під сумнів інші частини політики ради школи в Ганновері, припустивши, що вони нечіткі та суб’єктивні. Він постановив, що керівництво школи має зустрітися з представниками офісу генерального прокурора, щоб написати новий недискримінаційний статут. Якщо цього не станеться, він винесе відповідне рішення в інший час.

Протягом останніх двох років батьки по всій країні чинили тиск на шкільні ради, щоб ті залучили їх до розробки навчальних програм і політики, побоюючись, що залишивши врегулювання цього питання лише “фахівцям” та шкільній адміністрації, вони втратять вплив на виховання своїх дітей.

Зростає рух за батьківські права, який отримав підтримку серед деяких політиків-республіканців. Батьки насамперед виступають проти стандартів дозволеного статевого виховання в державних школах, які були змінені під час так званої пандемії COVID-19. Вони виступають проти впровадження в школах критичної теорії рас та гендеризму.