США: священника заарештували за спробу врятувати дітей від абортів
  • Втр, 19/05/2020 - 16:57

У США заарештували католицького священника та pro-life активіста. Він відмовився залишати територію абортивної клініки, де протестував проти вбивства ненароджених дітей.

О. Стівен Імбаррато та pro-life активістка Лінда Мюллер були заарештовані в клініці «SurgiClinic» у Вашингтоні, яка здійснює пізні аборти. Арешт відбувся у 15-ту річницю священичих свячень о. Імбаррато.

У 2017 р. священник провів тиждень у в'язниці за участь у pro-life акції у Вашингтоні.

За інформацією порталу LifeSiteNews, можуть також заарештовувати й інших pro-life активістів: о. Фіделіса Москінскі, Уілла Гудмана та Джоану Маккі, які протестують в абортивній клініці «Capital Women's Services», яка, як і попередня, робить пізні аборти, аж до 36-го тижня вагітності.

Показово, що ця клініка розташована в тому ж будинку, що й Міністерство охорони здоров’я США. Убивство ненароджених у США узаконили 47 років тому, а федеральний уряд співфінансує цю практику за допомогою податків.

Протестувальники дарують червоні троянди жінкам і просять їх не робити аборт. Акція називається «Red Rose Rescue» і натхненна досягненнями канадської pro-life активістки Мері Вагнер.

За інформацією LifeSiteNews.com, таких протестів уже давно не було, тому що кілька років тому уряд США наклав сувору штрафну санкцію на тих, хто фізично блокує доступ до місць, де роблять аборти.

Як пояснив в інтерв'ю порталу о. Імбаррато, клініки, де зараз проводяться акції протесту, розташовані у великих будівлях, а це означає, що pro-life активісти не можуть стояти перед ними, щоб врятувати дітей – невідомо, яка з жінок, що входить до них, вагітна і має намір вбити свою дитину. Ось чому прийняли стратегію входити в самі заклади.

– Наше завдання – дбайливо налагодити контакт з мамами, сподіваючись, що вони врятують своїх дітей, – сказав о. Імбаррато LifeSiteNews.com. – Усі рятувальники ризикують бути заарештованими за спробу врятувати цих дітей», – додав він.

Священник зазначив, що у штаті Вашингтон через коронавірус закрили церкви, але вбивство ненароджених дітей продовжує функціонувати.

Він також нагадав, що цього року виповнюється 25 років з дня публікації енцикліки св. Івана Павла ІІ «Evangelium vitae» про святість та непорушність людського життя. Папа назвав аборт вбивством.