США відмовились надавати допомогу дітям, які вижили після аборту
  • Срд, 16/06/2021 - 14:50

«Захист новонароджених має бути найпростішою річчю в світі», – заявив сенатор Бен Сасс. – «Кожна дитина заслуговує турботи. Мова йде не про аборти, а про права людини».

В ході розгляду бюджетної резолюції США 4 лютого 2021 року сенатор від республіканців Бен Сасс вніс поправку про захист життя дітей, які вижили під час аборту, і про надання їм усієї необхідної медичної допомоги. Крім республіканців, за поправку проголосували лише два демократа, тому вона не набрала потрібні 60 голосів і не була прийнята.

«Демократи в Сенаті проголосували за відмову у медичній допомозі дитині, народженій ЖИВОЮ після невдалого аборту», ​​- сказав глава сенатської міжпартійної групи прихильників захисту життя Стів Дейнс. – «Це не охорона здоров’я, це дітовбивство. Це жахає».

У ряді американських штатів дозволено переривання вагітності на будь-якому терміні. Раніше, в 2018-2019 рр. республіканці, включаючи Бена Сасса, вже були ініціаторами внесення законопроекту про медичну допомогу дітям, які вижили після аборту. Згідно з проектом, якщо дитина народилася живою в результаті штучного переривання вагітності на пізньому терміні, але лікарі не надавали їй допомогу, вони повинні нести кримінальну відповідальність аж до тюремного ув’язнення. Однак демократи Сенату заблокували його. Разом з тим, представники Демократичної партії ведуть боротьбу за дозвіл «постнатальних абортів», тобто повсюдного впровадження абортів на будь-яких термінах аж до пологів і умертвіння небажаних дітей. У 2019 р Дональд Трамп написав у своєму твіттері: «Позиція демократів щодо абортів зараз настільки екстремальна, що вони не проти стратити дітей після народження».

Закон, що захищає дітей, які вижили після аборту, діє в Техасі. Так само з вересня 2020 діяв указ колишнього президента Дональда Трампа, що вимагає оплачувати допомогу таким дітям із засобів федерального бюджету.

Уявімо собі двох дітей одного гестаційного віку, скажімо, 30 тижнів. Вони народилися раніше терміну, обидва здатні вижити і обидва потребують для цього медичної допомоги. Але один з них буде жити, а іншого вб’ють. Один з них – пацієнт і людина, а інший – абортивний матеріал. Якщо дитина народилася під час передчасних пологів, його будуть рятувати. Якщо він вижив під час аборту, його залишать без допомоги або розберуть на органи для продажу. Дивно, як просто виявитися не людиною в нашому «цивілізованому світі».

Відомо, що під час абортів гинуть не всі діти. Однак, якщо вони народилися живими, б’ється серце, працюють легені, якщо вони рухаються і кричать, їх все одно не готові визнати людьми. Ще дивніше це, коли ми говоримо про пізні аборти після 23 тижнів, в ході яких, за даними Британського журналу акушерства і гінекології (British Journal of Obstetrics and Gynaecology), виживає до 10% дітей. Аборти на таких термінах проводяться в багатьох країнах Європи і Америки.

*******

У петиції «Пізні аборти і неонатальний инфантицид в Європі», створеної Європейським центром за закон і справедливість (European Centre for Law and Justice) в 2015 р, йдеться: «Коли дитина народжується передчасно, робиться все, щоб врятувати її. Якщо це неможливо, вона отримує турботу і підтримку до самої смерті. Паліативна допомога новонародженим добре розвинена в багатьох лікарнях. Інша справа працювати з тими самими дітьми, які народжуються живими після аборту. Щороку в Європі багато дітей народжуються живими через невдалий аборт після 20-го тижня вагітності. Вони вмирають без догляду, кинуті, щосили намагаючись дихати, іноді протягом декількох годин, або вони гинуть від смертельної ін’єкції або удушення, і часто викидаються разом з медичними відходами».

Автори петиції повідомляють про безліч таких випадків, спираючись на свідчення багатьох лікарів і пацієнтів. У США за офіційними даними з 2001 по 2010 р 362 дитини вижили в ході аборту і потім загинули внаслідок відсутності медичної допомоги.