США забирає свої гроші в ООН і передасть напряму християнським організаціям
  • Чтв, 26/10/2017 - 21:59

Віце-президент США Майк Пенс оголосив про те, що Держдепартамент напряму фінансуватиме релігійні організації, що допомагають християнам-біженцям на Близькому Сході. За його словами, президент Дональд Трамп наказав Держдепартаменту відкликати кошти від ООН, якій не вдалось допомогти християнам відбудувати свої спільноти.

«Наші друзі християни і всі, кого переслідують на Близькому Сході, не повинні покладатись на багатонаціональні інституції тоді, коли Америка може допомогти їм напряму», - сказав п. Пенс. – «І сьогодні я маю честь оголосити, що президент Трамп наказав Держдепартаменту припинити фінансування неефективних спроб допомоги ООН. І від сьогоднішнього дня Америка скеровуватиме підтримку напряму до переслідуваних спільнот».

Він додав, що США більше не покладатимуться на ООН в допомозі переслідуваним християнам, звинувачуючи їх в тому, що не змогли допомогти ураженим спільнотам.

«Така сумна реальність: ООН заявляє, що більше 160 проектів відбуваються на християнській території. Але в третині цих проектів немає жодного християнина, якому потрібна допомога», - говорив він.

«Віруючим іракської Ніневії було надано менше 2 відсотків їх житлових потреб, а більшість християн і язидів надалі залишаються в притулках. Проекти, які називаються завершеними, включають трохи більше, ніж прапор ООН і невикористовувані будівлі, в основному школи».

Як інформує Catholic Herald, така заява була оприлюднена через кілька днів після того, як свіжий звіт організації «Допомога Церкві у потребі» показав, що християни переживають найгірше переслідування в історії. Організація зазначає, що ООН не вдалось «надати християнам в Іраку і Сирії невідкладну допомогу, яку вони потребували в часі розвитку геноциду».