Стартували лижні змагання серед священиків та студентів УГКЦ
  • Чтв, 28/02/2013 - 11:56

28 лютого на гірськолижному курорті «Буковель» розпочались лижні змагання з гігант слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ «Кубок Блаженного Йосафата Коциловського».

Понад сто учасників будуть змагатися у трьох категоріях: священики, студенти (семінаристи і миряни), родини (батьки-діти, подружжя, двоє осіб).

Змагання розпочались спільною Літургією у Церкві у с. Паляниця, яку очолив митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), а також єпарх Паризької єпархії святого Володимира владика Борис (Ґудзяк) та  єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколай (Сімкайло).

Під час проповіді ректор УКУ владика Борис наголосив: «Світ чекає на те, що наша Церква промовить до світу словом ХХІ ст., ми шукаємо нові категорії і стиль, щоб промовити до людей. Лижі – це один із засобів нашої євангелізації. Нехай цей день буде сповнений правдивою радістю, веселістю і вдячністю нашому Богові».

Митрополит Володимир Війтишин висловив сподівання, що такі змагання стануть доброю щорічною традицією, яка об’єднає багатьох людей різних конфесій. Він також подякував усім, хто долучився до організації змагань.

Більше фото

Джерело: Прес-служба УКУ