Статистика Церкви у світі
  • Пон, 21/10/2013 - 13:06

Інформаційне агентство Fides, пов'язане з Конгрегацією у справах євангелізації народів, у рамках вчорашнього відзначення Всесвітнього Місійного Дня, нагадало актуальну статистику Церкви у світі. Як повідомляє Радіо Ватикану, статистику взято з останнього видання Статистичного Щорічника Церкви (Annuarium Statisticum Ecclesiae), що містить детальне опрацювання даних до 31 грудня 2011 року.

На всіх континентах стабільно відзначається зростання чисельності населення, якого наприкінці 2011 року було майже 7 мільярдів, майже на 85 мільйонів більше, ніж роком раніше. При цьому найбільший приріст, майже 47 мільйонів, був зафіксований в Азії.

Кількість католиків у світі збільшилася у той же час майже на 18 мільйонів, сягаючи понад 1 млрд. 200 млн., що становило майже 18 % всього людства. Це стосується всіх частин світу, а найбільше Африки, де з’явилося 8 мільйонів католиків. У глобальному масштабі майже на 1 200 збільшилася кількість священиків, хоча це збільшення не стосується Європи, а також семінаристів на понад 1 600, постійних дияконів на 1 350,  місіонерів-мирян у світі є більше, ніж 46 тисяч. Тим не менше, досі більше чотирьох п'ятих людства залишається поза Католицькою Церквою.