Статистика Індії за 2014 рік: Щодня відбувається один випадок переслідування християн
  • Срд, 28/01/2015 - 12:24

Згідно нещодавно представленого звіту, офіційно 5 християн, серед яких - 11-річний хлопчик, були вбиті на ґрунті релігійної ненависті в 2014 році в Індії. Понад 300 священиків, пастирів та лідерів християнських громад було побито і поранено під час нападів. Серед жертв більше 2000 чол. - жінки і діти. Винуватцями стали групи індуїстських екстремістів.

У звіті, представленому 20 січня 2015 року в Бомбеї, зазначається, що на даний момент Чхаттісгарх ‒ «найнебезпечніший для християнина» штат Індії, оскільки на території цього штату реєструється більша частина злочинів.

У звіті йдеться про те, що в 2014 році в Індії було реєстровано «щонайменше, один випадок в день». В цілому було зареєстровано понад 7000 випадків, від найбільш важких (вищезгадані 5 вбивств) до тих, в яких постраждали 1600 жінок і 500 дітей.

Серед причин і винуватців насильства в звіті згадуються групи індуїстських екстремістів, таких як «Раштрія Сваясевак Сангх» (РСС, «Союз добровільних слуг Батьківщини»), що пропагує націоналістичну індуїстську ідеологію, яка передбачає усунення з країни всіх релігійних меншин.

Документ підняв також проблему співучасті державних структур: «Часто поліція відмовляється реєструвати акти антихристиянського насильства, також ЗМІ прагнуть ігнорувати протизаконні дії, не поширюючи новини».

В інших випадках про переслідування не йдеться, бо жертви бояться бути вбитими і не заявляють про напади. У невеликій кількості випадків злочинців виправдовують тим, що вони скоїли злочини на іншому ґрунті, а не через релігійну ненависть: душевна хвороба, сп'яніння, пограбування.

Серед п'яти постраждалих згадується 11-річний хлопчик, Говінд Курям Коррі, викрадений і залишений вмирати від голоду і страждань власним дядьком, якому не сподобалося, що сім'я хлопчика стала християнською.