«Стометрівка віри» по вулиці Кончіліаціоне
  • Втр, 22/10/2013 - 15:36

У неділю 21 жовтня, в рамках святкування Року Віри, Папська рада у справах культури організувала Свято спорту. Кульмінацією заходу стала ініціатива «Стометрівка віри» по вулиці Кончіліаціоне, прилеглій до Ватикану. У забігу взяли участь близько 5 тис. молодих людей і відомих спортсменів. На площі Святого Петра після полудневої молитви «Angelus» учасників свята привітав Папа Франциск.

Про зв'язок між спортом і вірою в інтерв'ю Ватиканському радіо розповів президент Папської Ради у справах культури кардинал Джанфранко Равазі: «Для людства спорт став свого роду універсальною мовою есперанто: у всіх країнах існують різноманітні спортивні ігри, а гра є одним з аспектів людського життя, тобто елементом особистої творчості.

Спортивні заняття уособлюють людину в її безкорисливості. Це дуже близько до такої фундаментальної складової віри, як її безоплатність. Віра не спрямована на придбання чого-небудь, хоча, зрозуміло, завдяки їй ми отримуємо дар Божественної благодаті. У першу чергу віра наближає нас до Бога, а це - досвід любові. Тому можна сказати, що віра перебуває в постійному діалозі зі спортом».

Спортивні змагання пов'язані також з уболівальниками, які, на жаль, не завжди знаходяться на висоті культурних і спортивних цінностей. Говорячи про це неблагополучне соціальне явище, кардинал Равазі зазначив, що «справжній вболівальник повинен перш за все бути людиною, яка хоч трохи займається спортом, яка розглядає спорт не тільки як розвагу, але й як частину свого особистого досвіду».

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va