«Стояти на службі здійснення Божого плану і стратегії Ісуса Христа»
  • Втр, 25/06/2013 - 17:51

Ввечері 24 червня 2013 року, в Свято Пресвятої Тройці, в приміщенні Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата розпочався 1-й тур реколекцій для священиків Івано-Франківської Архієпархії УКГЦ, приурочених Року віри.

Всі священики Архієпархії розподілені на 5 груп і зобов’язані пройти духовні науки впродовж наступних 5 тижнів. Проводить реколекції о. Йосафат Мощич, генеральний настоятель місійного згромадження св. Апостола Андрія Первозванного.

Проповідник побудував свої науки в такий спосіб, щоб подати духовенству необхідний матеріал для переосмислення священичого покликання та спонукати присутніх по новому подивитись на свій відповідальний «мандат»: «Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи» (Мт 28, 19), даний кожному самим Богом.

 Заклик о. Йосафата до поширення та плекання Царства Божого «вже тут і тепер» можна вважати провідною думкою та особливістю цих духовних вправ. В особливий спосіб генеральний настоятель місійного згромадження наголосив, що для того, щоб могти виконати «Божий план та Ісусову стратегію», цебто повернути усе створіння до первозданної гармонії зі своїм Творцем, слід невтомно працювати та засівати Слово Боже в людські душі, пропонуючи їм своїм прикладом стиль та спосіб життя самого Ісуса Христа.

Рік Віри та стратегія УГКЦ 2020 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» почнуть давати належні плоди лише тоді, коли всі члени християнських спільнот і все Боже створіння-природа, відчують на собі, що кожен, хто «у Христа хрестився», в Нього справді реально «зодягнувся».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології