Страчені сирійськими ісламістами чоловіки не були монахами-францисканцями
  • Втр, 02/07/2013 - 16:55

Сенсаційне відео, розміщене на YouTube, на якому нібито знято страту трьох францисканських монахів ісламськими екстремістами в Сирії, є результатом «помилки», оголосили офіційні представники Католицької Церкви на Близькому Сході.

Ісламські бойовики, які належать до сирійських повстанських опозиційних рухів, розмістили згадане відео, стверджуючи, що вони стратили францисканців у монастирі Аль Гассаніях, де минулого тижня вбили священика-францисканця Франсуа Мурада. Але представники Францисканського чину повідомили, що монахи покинули цей монастир, забравши з нього тіло Франсуа Мурада, і перебралися в безпечне місце.

«Вони всі живі», − сказав Пьєрбаттиіста Піццабалла, глава францисканської кустодії у Святій Землі. Він повідомив, що жоден францисканець сьогодні не залишився в регіоні, з якого надійшло відео із стратою монахів. Піццабалла попросив молитися за мир у Сирії і за тих невпізнаних чоловіків, яких стратили на відео, повідомило агентство CWN з посиланням на газету LaStampa і агентство AsiaNews.

За матеріалами: www.sedmitza.ru