Страсбург: перша річниця нападу, зустріч у катедрі
  • Чтв, 12/12/2019 - 16:49

Мешканці Страсбурга згадують першу річницю нападу. Рівно рік тому ісламський терорист вбив 5 людей. Він вцілив у серце міста, адже напав на різдвяний ярмарок перед катедрою. На знак пам’яті о 19.45 у вікнах будинків виставлять запалені свічки. Одночасно в соборі відбудеться церемонія за участю місцевого Архиєпископа та мера міста. Передбачаються свідчення, пісні та музика. Однак це не буде релігійне богослужіння, натомість прочитають спільне послання Архиєпископа Люка Равеля та інших релігійних зверхників у Страсбурзі.

Сьогоднішні урочистості є важливим етапом загоєння ран після нападу. Французи мають у цьому великий досвід від масових атак у Парижі та Ніцці у 2015 та 2016 роках. Там було набагато більше жертв, загалом 216, не рахуючи поранених.

Підготовка до сьогоднішньої річниці розпочалася у червні. На зустріч запросили 55 осіб, яких офіційно визнали жертвами вибухів. Саме вони визначили характер сьогоднішніх урочистостей, які, згідно з їхньою волею,  мають відзначатися простотою і братерством.