Стрілянина в католицькому храмі у Каліфорнії
  • Втр, 03/03/2020 - 16:32

Чоловік, який увірвався зі зброєю до храму Непорочного Серця Марії в Санта Ана в Каліфорнії, США, помер. У храмі перебувало 15 осіб, жодна з них не була поранена. Поки невідомо, чи чоловіка застрелили поліцейські, чи він сам смертельно себе поранив. Також невідомо, чи чоловік стріляв у поліцейських.

Поліція відреагувала на два виклики, не пов’язані між собою. Особи, що телефонували, повідомляли про те, що до храму увійшов чоловік зі зброєю. Невідомо, що відбувалося всередині церкви, коли туди прибула поліція. Натомість відомо, що на одному з офіцерів була ввімкнута камера, запис якої зараз аналізують спецслужби. Після стрілянини пораненому чоловікові вдалося вирватися з храму. Він помер за кілька метрів на тротуарі.

Поліція виключає терористичні мотиви. “Ми вважаємо, що в цього чоловіка були сімейні проблеми і він прийшов зі зброєю до храму, щоб вчинити самогубство”, – повідомив речник поліції з Санта Ана, Ентоні Бертанья. “Нам дуже пощастило, що він увійшов до будівлі у проміжку між літургіями”, – додав він.