Студент-мусульманин звинуватив мусульман у лицемірі стосовно ісламського тероризму
  • Чтв, 21/07/2016 - 14:26

Після жорстоких терактів, які прокотилися світом, а за які на себе взяла відповідальність так звана ісламська держава редакція «Радіо Ватикану» отримала відкрито листа до мусульман. Автором листа є 27-річний алжирський студент, який живе у Франції.

Пропонуємо вашій увазі переклад цього листа.

«Сьогодні я вирішив стати в обороні Ісламської держави, в першу чергу від тих, хто стверджує, що вона діє не так як цього вимагає шаріат. ІД не є лицемірною, а щирою, прямою і правдивою. Як можна казати, що вона не дотримується шаріату? Хіба шаріат – винахід наших вчителів, які проповідують по наших мечетях і навчають по наших школах?

Сьогодні ІД саме цей закон – шаріат буквально здійснює.

Шаріат – це результат наших ідей і наших релігійних практик, який встановлений більш як 10 століть тому. Погляньмо, як тодішні наші релігійні діячі полонили нам і нашим дітям мозок і зробили так, щоб він заржавів. Погляньмо як проклинали тодішніх вчених Аверройса, Ібн Сіна, Аркоуна… Їхній список дуже довгий.

Ми мріємо про халіфа, подібного до пророка Мухамеда, якого описують наші книги і про якого проповідують наші імами. Цього нас вчили століттями.

Перестаньмо засуджувати ІД і не проклинаймо його. Її ми легко не позбавимось, адже вона – законне дітище нашої судової і релігійної практики. А якщо ми дійсно хочемо її позбутися, то мусимо позбутися нашої судової практики і шаріату, адже саме на цьому збудовано ІД. Шаріат походить не від Бога, а від диявола. Перестаньмо приписувати йому святість!

Перестаньмо звинувачувати Моссад, ЦРУ та інших «невірних»! Десять століть тому вони не існували. Не іноземці нам встановили диявольські закони, як, наприклад, ампутація руки за крадіжку. Не Моссад встановив нам як божественний закон каменування перелюбниць. Не ЦРУ нам встановило смертну кару для апостатів. Це зробили наші вчителі Корану і наші провідники.

Якщо ми приписуємо Америці, що це вона сприяє здійсненню нашого сну торжества шаріату, що, начебто, в її інтересах, то хіба це не ціль нашої судової і релігійної практики? Ми маємо аплодувати хоробрим членам Даешу, тобто ІД. Вони не лицеміри як ми, вони дослівно застосовують закони наших знавців Корану.

Наша ситуація є насправді протирічною, дезорієнтуючою, неправдивою і лицемірною. Ми маємо той самий закон шаріату що і Даеш, але, на жаль. стверджуємо, що Даеш нас не представляє. Це дійсно дивно. Ми маємо два вибори – або влитися в Даеш і присягнути йому на вірність та перестати ламати комедію, або реформувати нашу ісламську віру й відкинути такі речі, як шаріат і релігійній практики, які вигадали наші вчителі. Мусимо визначитися перш ніж це буде запізно», йдеться в листі.