Студентам-теологам Оксфорду дозволили не вивчати християнство
  • Втр, 05/04/2016 - 19:24

Студенти факультету теології Оксфордського університету вперше за 800 років зможуть не вивчати християнське богослов'я у загальнообов'язковому порядку.

«Основним фактором для зміни принципів вивчення богослов'я послужило те, що сьогодні у Великій Британії існує великий розрив між ним і практичною релігією. Вплив Церкви Англії зменшився, але в той же час релігія нікуди не зникла. Ми хочемо запропонувати нашим потенційним студентам те, що цікаво для них, а також те, що змінилося за останні 30 років», - зазначив голова правління факультету, професор Йоганн Закхубер.

За його словами, за останні десятиліття релігійна картина королівства стала різноманітніша. Але в той же час спостерігається «все більша невідповідність між полем досліджень викладачів і тим, чого вони вчать студентів». При цьому, можливість вибору вивчення богослов'я тієї чи іншої релігії з'явиться тільки у студентів, старших першого курсу, на якому в обов'язковому порядку буде викладатися християнське віровчення.

Професор додав, що в Оксфорд «приходять студенти з безлічі соціальних груп і на законних підставах мають різні інтереси». Він також не виключив, що небажання студентів вивчати християнське богослов'я обумовлено впливом часу.

Оксфордський університет є найстарішим у світі англомовним вузом. Перша згадка про нього сягає 1096 року. Факультет теології Оксфорду є одним з найперших в Європі.