Студенти-католики західної Африки обговорили питання міжрелійного діалогу
  • Птн, 17/08/2018 - 13:55

У столиці Нігеру місті Ніамей відбувся семінар католицької студентської молоді кількох країн західноафриканського регіону.

На початку серпня 2018 року студенти-католики Нігеру, Буркіна-Фасо та Беніну провели ІV католицької студентської молоді, обговорюючи питання міжрелігійного діалогу й фундаменталізму, шукаючи в Євангелії відповідей на ці виклики сучасності. В програму зустрічі входили конференції, дебати, обмін досвідом, а також відвідини визначних пам’яток столиці Нігеру, місцевих медичних закладів та місць позбавлення волі. В зустрічі брав участь архиєпископ Ніамею  Джалвана Лоран Ломпо. Слід згадати, що понад 80% території Республіки Нігер лежить у пустелі Сахара, а більшість населення сповідує іслам.

Архиєпископ Лоран Ломпо наголосив, що Католицька Церква Нігеру прагне супроводжувати молоді покоління, незалежно від віросповідання, етнічної приналежності, культури чи соціального статусу. Він звернув увагу на складну ситуацію молодих людей в багатьох країнах Африки, серед яких і в Нігері. Більше половини населення цієї країни – це молодь, яка не досягла 15-ти років життя. На його думку, з одного боку – це ознака великої надії, але з другого – існує величезна проблема, пов’язана з неписьменністю та недостатньою освітою, а також великим безробіттям, що є «бомбою сповільненої дії», неминуче несучи із собою згубні наслідки, такі як насильство, злочинність, нестабільність, небезпеку з боку фундаменталістських ідеологій.

Спостереження, аналіз, дія

Архиєпископ Ніамею висловив сподівання, що за допомогою «спостереження, аналізу та дії в атмосфері релігійного екстремізму та фундаменталізму цьогорічна зустріч католиків-студентів допоможе знайти відповіді на конкретні питання й проблеми, приймаючи виклики релігійної толерантності та миру в суспільстві».

Він наголосив, що йдеться про те, щоб бачити світ таким, яким він є, з його радощами, випробуваннями та конфліктами, аби справедливо його оцінити та діяти, згідно з Євангелієм.