Студентська "Обнова" відвідала в'язнів у Києві
  • Пон, 18/02/2019 - 09:37

15 лютого, на свято Стрітеня, вертеп організований Товариством студентів-католиків «Обнова-Київ» відвідав Київський слідчий ізолятор.

«Так, це було досить не просто, адже нам довелось виступати перед в’язнями, - розповідає учасниця різдв’яної вистави Софія Сенюта, - в певний момент я засумнівалась:  а чи прийде взагалі хоч хтось із в’язнів подивитися на наш виступ? Але на мій подив глядачів прийшло багатенько і вони захоплено спостерігали за нашим виступом на сцені».

«Розуміння того,що мені вперше доведеться відвідати  Лук'янівського СІЗО розбудило у мені цікавість, - ділиться враженнями учасник вертепу Андрій Лупак, -  легеньке хвилювання під час виступу зникло, тому що я побачив  як уважно глядачі спостерігали за нами».

За словами Андрія, обличчя ув’язнених відображали  різні емоції: хтось сміявся, інший сидів сумний, а хтось серйозний, немов намагався зрозуміти про що ця вистава.
«Мені сподобалось дарувати, відкривати Христа людям і бачити їхні очі наповнені чимось глибоким, розповідає  Юля Дмитровська, - коляда в СІЗО дала мені змогу задуматись над своїм життям і переосмислити деякі речі».

Андрій розповів,  що прощаючись  зрозумів просту річ – кожному потрібна увага, розуміння того, що він є люблений, потрібний та цікавий для інших. «Сьогоднішній день став особливим для мене, адже наш показ різд’вяної історії ми провели з ув’язнении людьми, - ділиться Софія Сенюта, - Та найприємнішим для нас було побачити щирі посмішки і почути такі теплі слова: «Приїжджайте до нас ще!» 

Нагадуємо, Київський слідчий ізолятор став завершальним місцем, яке відвідав вертеп ТУСК «Обнова-Київ» у різв’яний період. Цьогоріч молодь з колядою відвідала сиротинець у Ніжені, будинок престарілих у Києві, більшість греко-католицьких храмів столиці, а також Прилуцьку колонію для неповнолітніх.