Створена комісія втілення «Документу про загальнолюдське братерство»
  • Чтв, 22/08/2019 - 11:37

До завдань новоствореної комісії входить розробка стратегії втілення «Документу про загальнолюдське братерство», організація зустрічей релігійних лідерів і керівників міжнародних організацій, та звернення до законодавчих органів влади із закликом приєднатися до положень документу.

Інформаційне агентство Еміратів опублікувало прес-реліз, в якому повідомляється, що в Абу-Дабі створено Верховну комісію з втілення «Документу про загальнолюдське братерство задля світового миру та спільного співжиття», який Папа Франциск та великий імам Аль-Азгар Ахмад Аль-Таїб підписали в лютому цього року. До складу комісії входять єпископ Міґель Анхель Аюсо Ґіхот, Голова Папської Ради в справах міжрелігійного діалогу; проф. Мухаммед Хуссейн Марсаві, Ректор Університету Аль-Азгар; монсеньйор Йоанніс Лаці Ґаід, особистий Секретар Папи Франциска; Мухаммед Махмуд Абдель Салам, радник Великого Імама; Мухамед Каліфа Аль-Мубарак, Голова департаменту культури й туризму, Султан Файзал Аль-Румаіті, Генеральний секретар Мусульманської ради старійшин; Яссер Гареб Аль-Мухаірі, письменник та громадський діяч.

Серед завдань комітету – розробка стратегії, аби забезпечити здійснення цілей «Документу про загальнолюдське братерство», організація зустрічей релігійних лідерів і керівників міжнародних організацій, звернення до законодавчих органів влади із закликом приєднатися до положень документу, керівництво міжрелігійним центром «Abrahamic Family House».

В заяві зазначається, що «Документ про загальнолюдське братерство» – це спільне вираження зобов’язання спрямовувати зусилля, аби об'єднати людство та трудитися задля миру в світі, щоб майбутні покоління могли жити в атмосфері взаємопошани та здорового співіснування.