«Створення нової митрополії УГКЦ − це ще один крок до утвердження і визнання її патріаршої гідності», − Глава УГКЦ
  • Чтв, 03/07/2014 - 18:50

Творення нових структур в Церкві є знаком того, що вона активно розвивається і росте. Створення митрополії УГКЦ в Бразилії, вже четвертої за останній період, свідчить про те, що тепер наша Церква зробила важливий крок у розвитку своєї помісності на цих землях. Це новий крок до утвердження і визнання патріаршої гідності УГКЦ.

Таку думку висловив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, в черговому відеоблозі для «Живого.ТБ», напередодні свого візиту у Бразилію. 13 липня Предстоятель УГКЦ у Прудентополі здійснить інтронізацію владики Мирона (Мазура), а 15 липня – владики Володимира (Ковбича).

Пригадуємо, 12 травня 2014 року стало відомо, що Папа Франциск підніс дотеперішню єпархію святого Івана Христителя УГКЦ в Бразилії з осідком у Куритибі до статусу архиєпархії та митрополичого осідку. Першим архиєпископом-митрополитом призначено дотеперішнього Єпарха владику Володимира (Ковбича).

Одночасно, Понтифік створив єпархію Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ з осідком у Прудентополі, виокремивши її територію з новоствореної архиєпархії святого Івана Христителя та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідку. Першим Єпархом новоствореної єпархії призначено владику Мирона (Мазура), дотеперішнього єпископа-помічника Куритибської єпархії УГКЦ.

Пригадуючи сторічну історію присутності УГКЦ на цих землях, Верховний Архиєпископ додав, що у 2012 році в Бразилії відбувся Патріарший Собор УГКЦ та Синод єпископів УГКЦ.

«В цій країні тривалий час існує єпархія Святого Івана Хрестителя з осідком у Куритибі. Бо на Південному Сході Бразилії найбільше зосереджено українців. З огляду на стан цієї єпархії та нові виклики УГКЦ в Бразилії, рішенням Синоду УГКЦ та з благословення Папи Франциска, було створено тут митрополію», − пояснив Блаженніший Святослав.

«Моліться про те, щоб життя УГКЦ із творенням цих нових структур активізувалося і мало добрі плоди у майбутньому», − сказав наприкінці Блаженніший Святослав.