Створено портал з віртуальноюї реконструкцією Хресної дороги Спасителя
  • Срд, 29/03/2017 - 18:35

Портал JerusCandle.com запустив два віртуальних тури для тих, хто бажає, але поки не може фізично відвідати Святу землю. Портал пропонує всім бажаючим пройти хресним шляхом Христа і відвідати храм Гробу Господнього.

Проект «Свічка Єрусалиму» надає можливість побачити святиню своїми очима навіть тим, хто через фінансові причини або через зайнятість поки не може відвідати її фізично.

У Старому місті Єрусалиму збереглася  Via Dоlorosa - дослівно «Шлях страждань», або «Хресна дорога». Саме тут Господь Ісус Христос ніс хрест на Голготу.

Тисячі християн йдуть по цій дорозі, щоб з новою силою відчути знайоме одкровення. Всього на цій дорозі чотирнадцять зупинок, дев'ять з них розташовані на вулицях Старого міста, а решта п'ять - на території Храму Гробу Господнього.

Крім «Хресної дороги», віруючі можуть ознайомитися і з іншим віртуальним туром - «Храм Гробу Господнього», який включає в себе:

- місце, де Ісуса позбавляють одягу;

- місце, де Ісуса прибивають до Хреста;

- місце, де був встановлений Хрест, на якому помер Христос;

- місце, де зробили миропомазання тіла померлого Христа, знятого з Хреста;

- місце положення в труну тіла Ісуса.

Обидва тури зроблені настільки зручно і якісно, що дійсно створюють у глядача ефект присутності. Крім того, в них міститься багато корисної інформації від аудіогіда, який супроводжує вас по запропонованих святих місцях.