«Створюймо зміни разом – творчі та відкриті»: у Стрию діти з особливими потребами презентували свої мистецькі фантазії
  • Суб, 04/06/2016 - 10:51

3 червня 2016 року, в приміщенні меморіального комплексу «Борцям за волю України» в м. Стрию, відбулося відкриття виставки робіт дітей та молоді - підопічних Центру соціальної інклюзії для людей з особливими потребами, що діє при БФ «Карітас Стрийської єпархії УГКЦ». Протягом чотирьох місяців, в рамках арт-проекту «Створюймо зміни разом – творчі та відкриті», що реалізовувався працівниками Благодійного Фонду та художником Ігорем Мельником, 20 молодих людей з особливими потребами мали можливість розкрити свій творчий потенціал та обдарування, а також поділитися своїми емоціями та світоглядом переданими на папері та полотні.

Урочисте відкриття виставки робіт дітей з особливим потребами розпочалося спільною молитвою, після якої з вступним словом до присутніх звернувся директор БФ «Карітас Стрийської єпархії УГКЦ» о. Тарас Ляшок. Священик подякував організаторам виставки і всім, хто взяв участь у реалізації проекту, а також наголосив: «Головною нашою метою було те, щоб ці молоді люди виразили свої таланти, а сьогоднішня виставка має ще одну мету - вони хочуть поділитися своїм світом з усіма нами і хочуть усіх нас запросити до їхнього світу. Прагнемо, щоб ніхто не залишився байдужим до самого факту існування людей з особливими потребами. Нехай ці твори наших друзів, будуть тим, що зможе промовити до всього нашого суспільства - даваймо створювати зміни разом!».

Член Спілки художників України Ігор Мельник, який допомагав учасникам проекту, висловив велику радість, що міг взяти участь в даному проекті, і зазначив, що коли розпочинав даний проект, основним завданням було не навчити дітей малювати, але поділитися своїми знаннями і допомогти дітям та молоді з особливими потребами відкрити любов до мистецтва, а також зазначив, що намагався зробити цей проект для дітей цікавим.

За словами матері однієї з учасниць проекту, пані Данути: " Ці діти, створюючи свої мистецькі роботи, можна сказати шедеври, насамперед намагалися ще більше показати усім нам свою любов і закликати любити їх".

На виставці представлено понад 40 робіт, різних за жанром та манерою виконання. Виставка триватиме до 1 липня.

IMG_7350

IMG_7353

IMG_7359

IMG_7352

IMG_7354

 

IMG_7360

IMG_7368

IMG_7372

IMG_7374

IMG_7373

 

IMG_7375

IMG_7376

IMG_7377

IMG_7378

IMG_7379

Прес-служба Стрийської єпархії