Сучасне рабство: мільйон проданих дітей
  • Втр, 08/07/2014 - 10:20

«Одного дня, коли ми були вдома, мій тато сказав мені, що ми поїдемо до Нігерії. Там була жінка, якій тато продав мене. Коли він узяв гроші, то сказав мені почекати, а сам пішов купувати хліб. Я мовчав, а мій тато лишив мене, втік. Мені було страшно».

Рачіді та Джулс стали головними героями документального фільму «Я не на продаж». Цих дітей продавали, використовували та кривдили. Їхня історія зображує життя більш як одного мільйона хлопчиків та дівчаток, які стали предметом торгівлі по всьому світу.

Джуан Джоус Гомес Серрано, салезіанський місіонер: «На жаль, дітей, яким ми надали притулок, продавали за 20 000 франків, а це приблизно 30 євро».

Салезіанські місіонери випустили документальний фільм, щоб показати проблему з уст очевидців. Місіонерська група переслідує єдину мету – активно працювати з жертвами сексуального насилля, використання та примусової роботи.

Джуан Джоус Гомес Серрано: «Коли ці діти покидають країну, вони не знають іншої мови. У них немає сімї, а тому вони почуваються покинутими, також у них немає жодних прав. Як наслідок -  у чужій країни їх може будь-хто скривдити.

Група місіонерів рятує дітей з лещат торгівлі на спостережних постах, вздовж кордонів, допомагають на гарячих лініях та надають житло. Але крім висвітлення самої проблеми, документальний фільм показує, що не все ще втрачено: Рачіді та Джулс повернули собі частину втраченого дитинства завдяки тим, хто бореться проти торгівлі людьми.