Сучасні католики занадто літеплі, - шотландський єпископ
  • Срд, 16/08/2017 - 16:41

«Ми пристосовуємось. Ми йдемо на компроміс. Ми уникаємо конфлікту – навіть тоді, коли конфлікт – це єдиний правильний шлях», - зазначає Архиєпископ Тарталья з Шотландії.

Католики Шотландії стали занадто літеплими у справі захисту їх віри,- пише Архиєпископ Глазго у статті для “Crux”,- «дуже багато вірних» піддались секулярним цінностям і не змогли настояти на своїй вірі.

Коли їм кидає виклик секуляризм, багато католиків уникають говорити про те, що вони насправді вірять у щось надприроднє; у щось, що вони не можуть відчути чи торкнутись; чи у щось, що є поза звичними межами і заохочує до гідної поведінки».

«Дуже багато віруючих більше не говорять про Ісуса, котрий дає відкуплення грішникам, а швидше вказують на Нього, як на ідеал, до якого мають прагнути люди. Ми пристосовуємось. Ми йдемо на компроміс. Ми уникаємо конфлікту – навіть тоді, коли конфлікт є єдиним правильним шляхом. Ми занадто літеплі», - пише Архиєпископ.

«Колись католики прагнули навернення інших і працювали заради цього, включаючи і культурну еліту нації», - зазначає Архиєпископ Глазго. – «Сьогодні багато з наших католицьких лідерів, інтелектуалів та академічних установ відходять вбік, щоб переконати одвірних культури і престижу, що вони настільки ж праві у свої думках, як і ті».

Архиєпископ, котрий також є главою Єпископської конференції Шотландії, написав і про американську ситуацію. Звертаючись до читачів з Америки,  він написав:

«Впродовж 15 років у цій країні, ваші ЗМІ накидались на Церкву через питання зловживань, часом маючи на це підстави, а часом – ні. Однак більшість з ваших людей не похитнулись. Вони підтримують католицькі школи. Вони підтримують ваші католицькі благодійні служіння. Вони люблять свої парафії, вони довіряють своїм пастирям і поважають їх. Це не змусило їх перестати скаржитись, але люди скаржаться тоді, коли хочуть належати до чогось і вважають, що воно вартує того, щоб залишитись. Це – частина нормального сімейного життя», - цитує слова шотландського єпископа Catholic Herald.