Сучасний священик – воїн, який повинен навчитись поборювати проблеми в корені
  • Пон, 23/09/2013 - 21:58

У вересні 2013 року розпочався курс лекцій під назвою «Соціальні проблеми як виклик для сучасного душпастирства» для семінаристів 7-го курсу Івано-Франківської духовної семінарії ім. св. священномученика Йосафата. Цей курс запропонував о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

Курс має за мету допомогти майбутнім священикам відчитати «знаки сучасного часу» і використовуючи здобуті з різних дисциплін знання на протязі шести років навчання, знаходити різні підходи до вирішення найбільших проблем сучасного суспільства. Викладач, використовуючи міждисциплінарний підхід у представленні різних проблематик допомагає студентам-семінаристам по-новому подивитись на ті теми, які вони вивчали з інших дисциплін.

Перші лекції о. д-р Володимир присвячує темам залежностей від різних засобів психоактивної дії і, особливо, алкозалежності. Священик переконаний, що вивчаючи проблему алкоголізму, який є «лакмусовим папірцем» на визначення інших актуальних проблем в українському суспільстві, можна зрозуміти те, як слід будувати пасторальну працю, а саме: з однієї сторони – навчитись ефективно вирішувати існуючі проблеми, а з іншої сторони – робити все можливе для того, щоб вони взагалі не виникали.

Інформаційна служба руху «За тверезість життя» Івано-Франківської aрхієпархії УГКЦ