Суд Пакистину оправдав Асію Бібі
  • Чтв, 01/11/2018 - 13:32

Вчора вранці Верховний Суд в Ісламабаді зібрався для того, щоб винести вирок у справі Асії Бібі. Ця християнка 9 з половиною років перебувала у в‘язниці після того, як у 2009 році її несправедливо звинуватили у т.зв. «богохульстві» проти пророка Магомета.

Як інформує the Voice of the Martyrs на сторінці у Facebook, біля будинку суду зібрались мусульманські екстремісти, які погрожували «взяти справедливість у свої руки» та влаштувати бунт. Верховний суддя оголосив вирок: апеляцію Асії Бібі було прийнято, її оправдано та постановлено неодмінно відпустити на волю. Після цього судді одразу покинули приміщення, а досередини увійшли працівники служби безпеки, щоб контролювати ситуацію.

По всьому Пакистану почались протести, мусульманські радикали заблокували рух транспорту. Мобільний зв‘язок та соціальні мережі на певний час перестали працювати. Як подає the Voice of the Martyrs, на ранок п‘ятниці мусульманські радикали планують вдаватись до радикальніших дій одразу після ранкової молитви. Розмовляючи по телефону ще зі своєї камери, Асія Бібі сказала: «Я не можу повірити тому, що чую... невже вони мене дійсно відпустять?» Організація the Voice of the Martyrs просить небайдужих християн продовжувати молитись за Асію і її родину, оскільки на волі на неї чекає велика небезпека.