Суд заборонив гей-парад в Одесі
  • Птн, 12/08/2016 - 12:50

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проведення в місті «Маршу рівності», запланованого на 13 серпня в рамках фестивалю квір-культури «ОдесаПрайд-2016», який проходить в Одесі 10-14 серпня, повідомляє УНІАН.

Про це УНІАН повідомили в суді. «Задоволено позов виконкому Одеської міської ради про заборону проводити певні заходи «ОдесаПрайд-2016». Обмежено право на проведення 13 серпня «Маршу рівності», зібрань і ходи від Лідерсовського бульвару до Французького бульвару», - повідомили в суді. У суді зазначили, що про підстави ухвалення рішення буде повідомлено пізніше.

Суд також заборонив проводити у зазначений день вуличні заходи військово-патріотичного характеру місцевого Автомайдану, які планувалися в тому самому місці, що й марш ЛГБТ. Як повідомляв УНІАН, в Одесі увечері 10 серпня відкрився фестиваль квір-культури «ОдесаПрайд-2016», який триватиме до 14 серпня, в його рамках на 13 серпня запланований «Марш рівності».

Представники християнських конфесій звернулися до влади та правоохоронних органів з проханням не допустити проведення вуличної акції.

9 серпня до Одеського окружного адміністративного суду надійшов позов виконавчого комітету Одеської міськради, в якому позивач порушує питання про неможливість проведення будь-яких вуличних акції 13 серпня в центрі міста.

11 серпня оргкомітет фестивалю спочатку повідомив, що шукає інший майданчик для заходів у зв'язку з відмовою готелю Gagarinn, а потім скасував все, що було заплановано на четвер. У серпні 2015 року в Одесі був заявлений аналогічний марш у рамках фестивалю квір-культури «ОдесаПрайд-2015». Але мерія відмовилася прийняти заявку на його проведення, а суд заборонив цю публічну акцію.