Суданський суд наказав звільнити Меріам Ібрагім
  • Втр, 24/06/2014 - 00:11

Суданський апеляційний суд відхилив вирок суду нижчої інстанції, відповідно до якого було засуджено на смерть за перехід з ісламу в християнство молоду жінку, і наказав звільнити її з-під варти. Про це повідомило в понеділок місцеве державне інформаційне агентство «SUNA». Як поінформував один із адвокатів підсудної, Меріам Ібрагім вже на волі.

Справа 27-річної Меріам Яхьї Ібрагім, котра є жінкою американського християнина, викликала міжнародне обурення. Жінка народила доньку, перебуваючи в ув’язненні. На смертну кару через повішання її засудили 15 травня. На той час вона була на восьмому місяці вагітності.

Суддя виголосив, що перед оголошенням цього вироку 27-літня Меріам отримала три дні для того, щоб відректись своєї віри, однак вона відмовилась повернутись в іслам. Суданка відповіла судді, що вона є християнкою і ніколи не змінить своєї віри. Її виховували відповідно до релігії матері-християнки, а батько-мусульманин був відсутній.

Меріам засудили також до бичування – 100 ударів батогом за «перелюб». Підставою для такого покарання був її шлюб з християнином, який з точки зору ісламського права в Судані вважається недійсним, бо мусульманка не може вийти заміж за представника іншої релігії.