Суданську християнку звільнили під заставу
  • Втр, 01/07/2014 - 13:12

Суданська влада звільнила Меріам Ібрахім з-під варти під заставу після декількох днів напружених переговорів з командою її адвокатів.

І все ж скрутне становище суданської християнки, матері двох дітей, ще не закінчилося, повідомляє Christian Solidarity Worldwide (CSW). Її все ще звинувачують у підробці документів та надання неправдивої інформації за статтями 123 і 97 Кримінального кодексу, нібито через помилки у проїзних документах.

Її чоловік, Деніел Вані, був звинувачений як співучасник порушень.

Звинувачення були висунуті проти них Національним відділом безпеки, незважаючи на підтвердження посольства Південного Судану легальності їх проїзних документів.

Її адвокати стверджують, що для звинувачень немає законної підстави, тому що стаття 97 відноситься до надання неправдивої інформації суданській владі, а не південно-суданській.

Директор CSW Мервін Томас сказав: «Ми вітаємо рішення звільнити Ібрахім та її сім'ю під заставу, але продовжуємо бути глибоко стурбованими ставленням до них.

Подальше затримання Ібрахім і Вані, незважаючи на надання достовірного підтвердження з боку Південно-суданського посольства, порушує кримінально-процесуальний кодекс Судану і статтю 9 Міжнародного договору про громадянські і політичні права, які підписані Суданом.

Ми закликаємо, щоб звинувачення проти Ібрахім і Вані були зняті і суданський уряд дозволив родині покинути країну безперешкодно».

Нагадаємо, що Ібрахім боролася за свою свободу з травня, коли її засудили до смерті за відступництво і 100 ударам за перелюбство.

На початку минулого тижня вона була звільнена, але після короткого звільнення її знову затримали під час спроби залишити країну з чоловіком і дітьми.