Судді церковних трибуналів УГКЦ взяли участь у п'ятому міжнародному курсі підвищення кваліфікації
  • Втр, 24/09/2013 - 14:29

Із 16 по 20 вересня 2013 року в Папському університеті Святого Хреста в Римі (Pontificia Università Santa Croce – OPUS DEI) зібралося близько 250 працівників церковних трибуналів: судові вікарії, судді, захисники подружнього вузла, експерти, юристи та адвокати - з країн чотирьох континентів, зокрема Італії, Іспанії, США, Мексики, Чилі, Аргентини, Швеції, України, Філіппін та ін., для участі в п'ятому курсі підвищення кваліфікації в галузі подружнього та адміністративного судочинства.

Мета заходу полягала в ознайомленні з можливими адміністративними змінами, теоріями та судовими практиками, пов'язаними з процесом визнання недійсності таїнства Подружжя та іншими відповідними секторами в церковних трибуналах.

На зустрічах обговорювалися такі теми: брак канонічної форми вінчання; карні процеси та їх застосування; імовірність існування таїнства Подружжя без віри; виключення нерозривності подружжя; інші процедурні зміни, що стосуються Римської роти. Крім цього, були проведені практичні зустрічі, присвячені аналізуванню конкретних випадків відповідно до денних тем.

Цього року участь у зустрічі брали: кардинал Реймонд Берк, префект Верховного Трибуналу Апостольської сигнатури, кардинал Франческо Коккопальмеріо, президент Папської ради у справах інтерпретації законодавчих текстів, архиєпископ Антоній Станкевич, почесний декан Римської роти, разом з професорами Університету Святого Хреста та інших університетів світу, котрі є каноністами Римської курії та суддями церковних трибуналів.

За благословення Блаженнішого Святослава та за сприяння Конгрегації Східних Церков участь у цьому курсі взяли працівники митрополичих трибуналів УГКЦ.

 

Повідомив о. Роман Дутчак

Джерело: http://news.ugcc.org.ua