Суддя Верховного суду: рішення про легалізацію одностатевих шлюбів на всій територі США - путч
  • Суб, 27/06/2015 - 00:01

26 червня цього року Верховний суд США постановив, що заборона одностатевих «шлюбів» у законах і конституціях частини штатів є неконституційною, тобто, противляться Конституції США. 5 суддів голосували «за», 4 «проти» цього рішення. За 5 суддів що проголосували «за» думку обґрунтував суддя Ентоні Кеннеді. Кожен з суддів, що проголосували проти, обґрунтували свою думку самостійно.

Один з суддів, які проголосували «проти», Ентонін Скалія звинуватив Верховний суд у путчі. «Суть сьогоднішнього вироку, для мене особисто не має жодного значення», - написав Скалія – «але те, що шокує – зарозумілість суддів, які сьогодні здійснили судовий путч. Ця практика ревізії Конституції з боку групи з дев’яти людей, яких народ не обирав на виборах, яку сьогодні супроводжують захопленими хвалоспівами свободі, насправді, через групу цих суддів, в народу США забирає його найважливіші й найбільші свободи, що записані в Декларації про незалежність і виборені в часі Революції 1776 року. А йдеться про свободу і право, згідно з якими влада належить народу.».

Головний суддя процесу Джон Робертс у своїй аргументації написав, що сьогоднішній вирок Верховного суду США немає жодного стосунку до Конституції країни, не має жодного опертя на американській Конституції: «Якщо ви – один з тих американців, які незалежно від своєї сексуальної орієнтації, підтримуєте право на одностатевий «шлюб», у всякому разі можете радіти з нагоди сьогоднішнього вироку Верховного суду. Прославляйте сповнення вашої життєвої цілі. Прославляйте можливість виразити відданість життєвому партнеру через нову форму. Прославляйте можливість матеріальних привілеїв для одностатевих пар. Але не прославляйте американську Конституцію. Конституція до цього рішення не має жодного відношення.».

З 50 американських штатів до цього моменту одностатеві «шлюби» були визнанні у 37 штатах. Тепер, в США може виникнути серйозна конституційна криза. Вердикти Верховного суду обов’язкові до виконання, але Конгреси та Сенати деяких штатів США налаштовані рішуче проти запровадження одностатевих «шлюбів».