«Супер Черниці»: мобілізація ресурсів для боротьби проти торгівлі людьми
  • Пон, 10/02/2020 - 10:49

Святіший Отець інавгурував нову групу під назвою «Super Nuns» на інтернет-платформі «Patreon» для збору фінансової підтримки для мережі «Talitha Kum», що займається боротьбою проти торгівлі людьми.

У суботу, 8 лютого 2020 р., коли Церква відзначає Міжнародний День молитви та призадуми проти торгівлі людьми, Папа Франциск прийняв на аудієнції представників міжнародної мережі черниць «Talitha Kum», що займається протидією торгівлі людьми. Під час цієї зустрічі відбулася інавгурація нової групи під назвою «Super Nuns» на інтернет-платформі «Patreon» для збору фінансової підтримки мережі «Talitha Kum».

 

На інавгурації був присутній один з партнерів мережі черниць на цій платформі –  художник вуличного мистецтва Штефен Пауерс, відомий під псевдонімом ESPO, а також Джон Макафрі, Президент Фундіції «Галілео», яка підтримує мережу «Talitha Kum», та представник американської фірми «Edelman» з комунікації та маркетингу, яка щороку надає безкоштовні послуги одному із соціальних проектів.

Черниці на служінні жертвам торгівлі людьми

Вже протягом 10 років міжнародна мережа черниць «Talitha Kum» займається протидією торгівлі людьми та допомагає жертвам цього суспільного лиха на п’ятьох континентах світу. До цієї мережі належать понад 2000 черниць з 70 країн світу. Тільки за останні два роки вони допомогли понад 15 тисячам постраждалих від рук торговців людьми.

Мережа «Talitha Kum» була заснована Міжнародною Спілкою Вищих Настоятельок, що представляє всіх католицьких черниць у всьому світі. Черниці співпрацюють з жінками, що належать до різних релігій і культур. Вони присвячують цій діяльності дуже багато часу й не оприлюднюють своїх результатів, тому в цих обставинах їм дуже важко збирати кошти на підтримку мережі.

 

Мобілізація ресурсів

Для того, аби знайти нових потенційних благодійників, захищаючи, одночасно, приватність і гідність постраждалих від торгівлі людьми, «Talitha Kum» вирішила створити групу під назвою «Super Nuns» на інтернет-платформі для збору фінансової підтримки «Patreon».

 

Кожного місяця «Super Nuns» (англ. Супер Черниці) даруватимуть 10 авторських робіт відомих митців-партнерів, одним з яких є відомий японський художник Лейджі Мацумото, обраним навмання членам групи. Для того, щоб стати членом групи, не обов’язково складати пожертву, але благодійники можуть обрати щомісячну пожертву в сумі від 2 до 25 доларів, або робити більші нерегулярні внески.

Всі кошти будуть використані на те, аби допомогти міжнародній мережі «Talitha Kum» боротися з лихом людської торгівлі, жертвами якої є понад 40 мільйонів людей у світі.

Час розповісти про мужність черниць

Джон Макафрі, Президент Фундіції «Галілео», яка, за бажанням Папи Франциска підтримує мережу «Talitha Kum», зазначив, що протягом перших 10 років свого існування діяльність мережі була конфіденційною задля небезпечних ситуацій, до яких вона була залучена. Тепер, за його словами, настав час розповісти світові про самовіддану мужність черниць та зібрати більше фондів для їхньої місії.