Сутана-реліквія Івана Павла ІІ знаходитиметься у Кракові
  • Втр, 12/05/2015 - 19:19

До санктуарію св. Івана Павла ІІ у Кракові-Лагєвніках потрапить виняткова реліквія Святішого Отця – папська сутана. Винятковою є вона тому, що саме в неї був одягнений Папа під час замаху на його життя, 13 травня 1981 року, на площі святого Петра. До цього моменту сутану зберігав кардинал Станіслав Дзівіш.

«Закривавлену сутану в санктуарій, який буде частиною папського Центру „Nie lękajcie się!” (Не бійтеся!), вирішив переказати багаторічний секретар Святішого Отця кардинал станіслав Дзівіш», ‒ пише KAI.

Сутану офіційно презентують під час прес-конференції на території санктуарію у 34-ту річницю замаху, у середу 13 травня. Відтоді цінна реліквія буде публічно виставлена в одній з каплиць верхнього храму.

Сутана буде експонуватись на манекені, у скляній конструкції.

«Це – реліквія першого ступеню, на ній є сліди крові Папи. Не вважаємо її експонатом. Конструкція спеціально буде знаходитись у каплиці, в якій є ікона Івана Павла ІІ, аби люди могли молитись за його заступництвом, біля сутани, але маючи перед очима його образ», - розповів Пьотр Шьонко, речник краківського Центру.

Краківський митрополит передав цю реліквію з власної ініціативи. Це буде чергова реліквія св. Івана Павла ІІ у цьому санктуарії. Раніше, після беатифікації, Центр отримав від Дзівіша ампулку з кров’ю, зібраною під час обстеження лікарями в клініці Джемеллі. У святині, в нижньому храмі, також знаходиться плита з ватиканського гробу святого Папи-поляка.