Суверенна Рада Мальтійського Ордену прийняла відставку Великого Магістра
  • Нед, 29/01/2017 - 11:59

Суверенна Рада, що є органом управління Суверенного Мальтійського Ордену, під час засідання, що відбулося 28 січня 2017 р. в Резиденції Великого Магістра в Римі, прийняла відставку Великого Магістра Брата Метью Фестінґа, згідно з приписами 16 статті Конституції Ордену.

Про довершену відставку, згідно з приписами Конституції, повідомлено Папу та Глав 106 держав, з якими Суверенний Мальтійський Орден підтримує дипломатичні стосунки. Відповідно до того, що передбачене 17 статтею конституції, тимчасово виконуючим обов’язки Місцеблюстителя став Великий Комендант Брат Людвіґ Гоффман фон-Румерштайн, який очолюватиме Орден до обрання нового Великого Магістра.

Суверенна Рада щиро подякувала Братові Метью за віддане служіння протягом останніх дев’яти років. Далі, під проводом Місцеблюстителя, вона відкликала дисциплінарні декрети щодо Альберта Беселаґера, який повернувся до виконування обов’язків Великого Канцлера.

В листі, надісланому на ім’я Брата Людвіґ Гоффмана фон-Румерштайна та членам Вищої Ради Папа Франциск підкреслив особливі стосунки між Суверенним Мальтійським Орденом та Апостольською Столицею. Він підтвердив, що Місцеблюститель повністю бере на себе відповідальність за управління Орденом, зокрема, в тому, що стосується стосунків з державами. Святіший Отець уточнив, що його Спеціальний Делегат матиме завдання дбати «про духовне оновлення Ордену». Суверенний Мальтійський Орден, у свою чергу, запевнив свою співпрацю з Делегатом, якого призначить Папа.

Орден складає подяку Папі Францискові та кардиналові Державному Секретареві за турботу й підтримку і за те, що всі рішення приймалися в пошані до Ордену й з огляду на скріплення його суверенітету.

Згідно з приписами Конституції, Місцеблюститель разом з Радою найближчим часом повинні подбати про скликання Великої Державної Ради для обрання Великого Магістра.