Суверенний Мальтійський Орден представить тисячолітню харитативну діяльність в світі та двадцятип'ятирічну активність в Україні
  • Пон, 04/04/2016 - 19:40

«МАЛЬТІЙСЬКИЙ ОРДЕН І УКРАЇНА: історія, сьогодення, перспективи»

5 квітня в Києві, найменша держава в світі - Суверенний Мальтійський Орден представить тисячолітню харитативну діяльність в світі та двадцятип'ятирічну активність в Україні. З цієї нагоди до України прибуває з офіційним візитом Альберт Ф. фон БОЗЕЛАГЕР, Великий Канцлер (Прем’єр-Міністр Міністр закордонних справ) Суверенного Мальтійського Ордену.

Зустріч відбудеться в рамках конференції, яка пройде в Національному університеті імені Тараса Шевченка в ауд. 329 головного навчального корпусу

Початок і реєстрація ЗМІ о 14.30.

Почесний гість: Блаженніший Любомир Кардинал ГУЗАР, Архиєпископ-емерит УГКЦ.

Зараз в Україні з 1990 року діють довгострокові проекти “Мальтійської служби допомоги”. В це число входять проекти для дітей з інтернатів та сиротинців, бідних, одиноких та людей похилого віку, осіб з особливими потребами, забезпечуючи посильну систематичну та послідовну підтримку та допомогу. Найбільш відомі  - це щоденна благодійна кухня та “Святий Миколай іде до сиріт”.

Нещодавно впроваджено в життя проект з реабілітації тимчасово переселених осіб зі Сходу України, включаючи українських воїнів із зони АТО. Волонтери Ордену доглядають за бійцями в госпіталі Ірпеня.

Лише протягом 2015 року структурами Мальтійського Ордену в Україні на всі ці ініціативи було потрачено поза 600 000 євро.

Журналісти матимуть нагоду в ексклюзивному форматі взяти інтерв’ю та поспілкуватись з :
1. Альбертом Ф. фон БОЗЕЛАГЕР, Великий Канцлер (Міністр внутрішніх і закордонних справ) Суверенного Мальтійського Ордену. Високодостойний гість зможе розказати про місію, яку виконує Орден в Україні.
2. Павло Тітко, Директор Мальтійської служби допомоги розкаже про діючі та майбутні проекти First Aid допомоги в Україні та про активність волонтерів на Сході України. Журналісти зможуть отримати відео та фото матеріали про діючі проекти.
3. Клаудіо ГУДЖЕРОТТІ Апостольський Нунцій в Україні.
4. Фабріціо Романо, Надзвичайний та Повноважний Посол Італії в Україні.

Акредитація ЗМІ за телефоном 0677123997 та 0959114181
та електронною адресою orderofmaltainukraine@gmail.com