Сувої Мертвого моря тепер можна прочитати російською
  • Пон, 10/02/2014 - 22:19

Сувої Мертвого моря, які є на думку багатьох археологів і біблістів найбільшою археологічною знахідкою XX століття, будуть тепер доступні російськомовному читачеві.

4 лютого вийшла оновлена версія віртуальної бібліотеки "Сувої Мертвого моря".

Окрім ряду вдосконалень, в порівнянні з першою версією, зміст сторінок було перекладено на російську та німецьку мови, на додаток до первинних: івриту, арабської та англійської, повідомляє фонд Леона Леві, на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Сувої Мертвого моря були знайдені між 1947-56 роками в Кумранських печерах, на півночі Мертвого моря. Ця знахідка зробила революцію у світовій біблістиці.

Після Шестиденної війни, всі сувої, крім одного ("Мідний згорток", що знаходиться в Аммані), опинилися в руках Ізраїлю. Безцінні документи виставлені в спеціально побудованому для цієї мети Храмі книги, що знаходиться на території Музею Ізраїлю, в Єрусалимі. У 2013 році ізраїльське Управління стародавностей, за сприяння компанії Google, запустило проект віртуальної бібліотеки, і Кумранські рукописи вперше стали доступні в цифровому форматі.

За матеріалами http://izrus.co.il