Свазіленд: поліція розігнала молитовне зібрання у католицькій церкві
  • Срд, 20/02/2013 - 17:43

Католицька Церква в Свазіленді засудила дії поліції, яка розігнала молитовне зібрання в місті Манзіні.

У заяві церковної комісії «Справедливість і мир» зазначається, що 16 лютого 60 озброєних поліцейських увірвалися в Успенський собор у Манзіні, де зібралися помолитися учасники двох опозиційних рухів, які виступають проти диктатури короля Мсваті III.

Учасники рейду не мали ні ордера, ні постанови суду, отже, вони порушили конституцію країни, що гарантує свободу богослужінь, наголошують члени церковної комісії. Оскільки зібрання в храмі було мирним, а його учасники просто хотіли помолитися за свою країну, дії силовиків дозволяють називати Свазіленд «поліцейською державою», йдеться далі в заяві.

Відгукнулася на розгін молитовного зібрання Південноафриканська рада Церков, яка заявила, що «Бог не залишиться глухий до щоденних молінь людей Свазіленду, благаючих дати їм хліба, солі, цукру і води», охочих вибратися з убогості та отримати свободу.

Свазіленд – маленька держава, що межує з ПАР і Мозамбіком, залишається останньою абсолютною монархією в Африці на південь від Сахари. Король Мсваті III править «залізною рукою»: в країні заборонені політичні партії, уряд призначає монарх. Критики режиму звинувачують Мсваті в розкоші за рахунок свого народу: тоді як у короля є 13 палаців, десятки розкішних автомобілів і приватний літак, доходи 70% жителів країни не перевищують 2 доларів на день.

За матеріалами http://www.blagovest-info.ru