Свідчення віри К’яри Корбелли – приклад, який закликає до святості
  • Пон, 13/06/2022 - 18:03
Свідчення віри, яке залишила Слугиня Божа К’яра Корбелла, сьогодні приносить плоди навернення, про які розповідає її чоловік Енріко Петрілло. Він зазначає, що любов, якою відзначалась К’яра, була центром її життя, аж до тієї міри, що вона пожертвувала життям заради любові.
 

Десять років тому, 13 червня 2012 р., померла К’яра Корбелла – молода матір, яка відмовилась від лікування раку, щоб не зашкодити зачатій дитині. Її свідчення віри та бажання врятувати дитину ціною власного життя сколихнули світ, викликавши велике зацікавлення громадської думки та соціальних мереж. Свідчення глибокої віри призвело до відкриття в 2018 році беатифікаційного процесу. «Мирянка, дружина та матір з великою вірою в Бога: її посвята залишається немовби маяком світла надії та свідченням віри в Бога, Творця життя, прикладом любові, більшої від страху та смерті», – читаємо в едикті Вікарія Римської дієцезії. Сьогодні її чоловік у інтерв’ю для Vatican News згадує важливі риси, якими відзначалась К’яра, щоб дати власне свідчення віри, яке сьогодні змінює життя людей.

Життя, яке позначене любов’ю

К’яра Корбелла – 28-річна молода мама, яка зіткнулася зі злоякісною пухлиною (карциномою), що не лише була помітною у зовнішніх виявах, але й завдала фізичного болю, ставши також небезпекою для дитини, яку виношувала молода матір. К’яра вирішує народити сина, відмовившись від терапії, щоб не зашкодити дитині. Це рішення було суголосним з попередніми, які відзначались рішучим прийняттям дару життя, навіть тоді, коли перші дві дитини на стадії ембріонального розвитку мали різного роду дефекти. Після народження маленького Франческо, пухлина, на жаль, надто поширилась в організмі, що призвело до смерті матері.

«Те, що Бог приготував через неї, ми не можемо втратити», – сказав кардинал Аґостіно Валліні, який очолив похорон К’яри. Після відкриття беатифікаційного процесу ми можемо справді дивуватись свідченню жінки, яка відзначилась сильною довірою до Бога. Вона залишила лист своєму синові на його перший рік народження, у якому пише: «На основі того незначного, що я зрозуміла за ці роки, я можу лише сказати тобі, що Любов є центром нашого життя, тому що ми народжені від акту любові, ми живемо, щоб любити і бути любленими, і вмираємо, щоб пізнати справжню любов Бога. Мета нашого життя – любити і завжди бути готовим вчитися любити інших, як лише Бог може навчити тебе».

Енріко Петрілло

Енріко Петрілло

Слава святості К’яри, яка торкає серце її чоловіка

Після десяти років відсутності дружини, її чоловік Енріко Петрілло не сумнівається, що вона молиться перед Богом за нього та їхнього сина. Згадуючи свою дружину, він роздумує над тим, що означає помічати Бога у своєму житті. «К’яра розпізнала Господа, шлях, кроки, які вона має здійснити, і слідувала за цим голосом», – зазначає Енріко. Він високо цінує любов, яку дарувала йому дружина та шкодує за втрачені моменти взаємної відданості: «Бог врятував мене, бо не зневажив мене, коли я не заслуговував на любов», – пригадує чоловік К’яри. Він каже, що К’яра зуміла залишитися вірною Божою дочкою. Для неї усвідомлення бути дитиною Божою було пов’язано з усвідомленням Божої любові. Тому, на думку чоловіка К’яри, вона померла справді щасливою, оскільки ні біль, ні смерть не відлучили її від Божої любові.

Енріко відзначає велику зацікавленість прикладом віри своєї дружини, яка проявляється у соціальних мережах та інших публічних вимірах. У цьому контексті він застерігає перед надмірною романтизацією постаті К’яри Корбелли, оскільки таке явище віддаляє від сміливості прийняти близькість Бога у своє життя. «Проблема в тому, що нам простіше повірити в романтичні речі, ніж у реальність, тому що ми, ймовірно, боїмося такого близького Бога. І можливо нам легше почитати її як святу, ніж зрозуміти, що ми теж можемо бути святими, як і вона», – зауважує Енріко. На його думку зростання слави святості навколо К’яри є справді неймовірним. Останнім часом з’являються випадки навернення життя, які відбуваються через свідчення К’яри Корбелло. Ці свідчення дуже торкають його серце, оскільки виходять за рамки фізичного зцілення.

К'яра Корбелла

К'яра Корбелла