Свідки турботи Церкви про цілісний розвиток. Папа до членів "Papal Foundation"
  • Птн, 10/05/2019 - 14:46

З нагоди щорічного паломництва до Риму Папа зустрівся з доброчинцями зі США, подякувавши їм за внесок у розвиток любові Церкви до найостанніших.

У світі, позначеному конфліктами і матеріальною та духовною бідністю, як також байдужістю, «ваша діяльність допомагає нести євангельське послання надії», – сказав Папа Франциск, приймаючи в п’ятницю, 10 травня 2019 р., у Ватикані членів Papal Foundation (Папської Фундації) – доброчинної організації американських католиків, заснованої 1988 року, щоб від імені Святішого Отця підтримувати доброчинні проекти у всьому світі.

Паломництво задля скріплення віри

Як і щороку, члени фундації здійснили паломництво до Риму. З цієї нагоди Святіший Отець зазначив, що з великою приємністю складає їм подяку за допомогу, яку вони надають йому та Церкві. «Під час цього великоднього періоду ми єднаємося в святкуванні Господньої перемоги над гріхом та смертю, дару нового життя й нового створення та вилиття Святого Духа. Нехай же радість воскресіння, – побажав Папа, – завжди переповнює наші серця, а ваш молитовний візит до гробів святих апостолів і мучеників скріпить вашу вірність Господеві та Церкві».

Плідне служіння

Глава Католицької Церкви зазначив, що за роки, які минули від заснування фундації, вона зробила значущий внесок у поширення духа братерства та миру. Підтримуючи різні освітні, харитативні та душпастирські проекти, дбаючи про стипендії для вишколу мирян і богопосвячених осіб, її члени засвідчили «невтомну турботу Церкви про те, щоб сприяти цілісному розвиткові людського роду».

«У світі, який, на жаль, позначений насильством і конфліктами, матеріальною та духовною бідністю, й, надто часто, байдужістю багатьох, ваша діяльність допомагає нести євангельське послання надії й милосердя тим, які користають з вашої великодушності. За це вам дякую та молюся, аби оновлювалася ваша постанова робити свій внесок у будування Церкви в єдності та розвивати її любов до найостанніших з-поміж наших братів і сестер», – сказав Папа, нагадавши, що місія Papal Foundation пов’язана з Наступником святого Петра, а тому попросив не переставати молитися за нього, за його служіння, «за потреби Церкви, поширення Євангелія та навернення сердець».