Світ байдужий щодо педофілії онлайн
  • Втр, 09/06/2020 - 19:44

«Дивує цілковита пасивність урядів та неефективність правоохоронних органів у всьому світі щодо протистояння глобальному злочину, яким є педофілія та дитяча порнографія в Інтернеті», – вважає о. Фортунато ді Ното, парох з Авола, в єпархії Ното, голова асоціації «Meter», яка вже 30 років захищає дітей, що стають жертвами зловживань.

Священник зазначає, що інтернет-педопорнографія процвітає безперешкодно, приносячи величезні прибутки. Явище супроводжується своєрідним соціальним імунітетом, змовою тиші з боку великих засобів масової інформації, цілковитою неефективністю стратегій боротьби, що застосовуються до цього часу, і надто малою кількістю осіб, які беруть участь у боротьбі з цією формою злочину. Додайте до цього байдужість громадської думки та вплив лобі, що прагне визнати сексуальні стосунки між дорослими та неповнолітніми.

Баланс діяльності, яку започаткувала Світова обсерваторія проти педофілії (Осмокоп) в асоціації «Meter», свідчить про різке зростання зловживань та сексуальних правопорушень щодо дітей до 13 років. Діти стають товаром на продаж. Щорічний звіт за минулий рік говорить про 7 млн фотографій, мільйон фільмів та 320 педопорнографічних чатів. Це суттєве збільшення співвідношення порівняно з попередніми роками.

Понад 30 країн звинуватили асоціацію «Meter». Серед них на першому місці Гаїті, потім Франція та Нова Зеландія. Зростає попит та пропозиція на дитячу порнографію на п'яти континентах. Існують справжні «цифрові раї», де на боротьбу з цією мерзотною справою призначається щораз менше засобів, а контроль щораз менший. Мережі зареєстровані лише в деяких країнах, але послуги та матеріали надають інші центри. Ми маємо справу з галуззю без кордонів. «Meter» закликає правоохоронні органи та всі країни співпрацювати у боротьбі з цією формою організованої злочинності, щоб звільнити дітей від рук торговців людьми та відновити їхнє дитинство.

«Загальна байдужість дуже хвилює, оскільки маємо справу з світовою,  глобальною проблемою, яку вже не можна локалізувати, бо вона існує, і це справжнє зловживання в місці, де перебуває дитина, але виробництво відеоматеріалів та фотографій виходить далеко за межі цього місця і через мережу насильства поширюється і використовується педофілами та пропагандистами дитячої порнографії по всьому світу, – зазначає о. Ді Ното. Йдеться вже не про цифри, а про реальні жертви, якими є мільйони дітей. У них відбирають дитинство та невинність, але ще серйознішим є те, що ніколи не проявиться щодо них справедливість, тому що вони ніколи не будуть ідентифіковані».