Світ на колінах в наміренні Бенедикта XVI
  • Чтв, 14/02/2013 - 19:25

Інтенсивна молитва в наміренні Бенедикта XVI – це відповідь християн цілого світу на повідомлення про його відставку. Спеціальні Літургії, адорації і чування відбуваються на всіх континентах. Одночасно вірні моляться і за вибір нового Папи.

 

У комуністичній Північній Кореї в домах та по церквах моляться за «приятеля корейців і великого апостола миру». Жителі Індії планують провести цілоденну адорацію Пресвятих Тайн 22 лютого – в день Катедри Апостола Петра.

 

Ліван є останньою країною, яку за час свого понтифікату відвідав Бенедикт XVI, тому, як ствердив місцевий маронітський патріарх, вони мають за що дякувати Папі. «Він зміцнив нашу віру, і саме в нас оголосив адгортацію про Церкву на Близькому Сході» - підкреслив кардинал Бехара Бутрос Раї. На думку цього східного єрарха  Бенедикт XVI повівся дуже відважно і відповідально. «Його жест є пересторогою для всіх, хто вершить відповідальні функції як в Церкві, так і у світі» - охарактеризував ситуацію кардинал, називаючи її «позитивним шоком».

 

За матеріалами: radiovaticana.va