Світ під поглядом Марії. Молитовне Марійське чування у санктуарії Матері Богородиці Божественної Любові
  • Нед, 13/10/2013 - 14:52

У суботній вечір 12 жовтня та протягом усієї ночі до світанку 13 жовтня в санктуарії Матері Богородиці Божественної Любові, розташованому 15 кілометрів на південь від Риму, тривало молитовне чування «З Марією протягом ночі», яке об’єднало весь католицький світ.
Десять Марійських санктуаріїв усіх континентів – у Люрді у Франції, в Банно в Бельгії, в Ченстохові у Польщі, в базиліці Благовіщення в Назареті у Святій Землі, в Люхані в Аргентині, в Апаресіді в Бразилії, в національній святині Непорочного Зачаття у Вашингтоні в Сполучених Штатах Америки, в Акіті в Японії, у Вайланканні в Індії та Найробі в Кенії, за допомогою телемосту об’єднались у молитві вервиці.

Молитовне чування розпочалось урочистим процесійним внесення Фатімської статуї та відеозверненням Вселенського Архиєрея.

Святіший Отець висловив свою молитовну єдність під «материнським поглядом Пречистої Діви Марії». Він запевнив, що Марія дивиться на всіх, на кожного з нас «як Мати, з ніжністю, з милосердям, з любов’ю. Так Вона дивилась на Свого Сина Ісуса в усіх хвилинах Його життя, в радісних, світлих, болісних, славних, – як це ми роздумуємо у таїнствах Святої Вервиці, попросту з любов’ю. Коли ми втомлені, знеохочені,пригнічені проблемами, споглядаємо на Марію, відчуваємо Її погляд, який промовляє до нашого серця: «Сміливо, сину, Я тебе підтримую! Пресвята Богородиця нас добре знає, Вона – Мама, якій добре відомі наші радощі та наші труднощі, наші надії й наші розчарування. Коли відчуваємо тягар наших слабкостей, наших гріхів, дивімось на Марію, Яка каже нашому серцю: «Вставай, йди до Мого Сина Ісуса, у Нього знайдеш прийом, милосердя і нову силу, щоб далі продовжувати дорогу».

Але, як ствердив Папа, Марія дивиться не тільки на нас. Вона вказує на Ісуса, запрошує Його свідчити, завжди веде до Свого Сина Ісуса, бо тільки у Ньому спасіння, тільки Він може перетворити воду самотності, труднощів, гріха у вино зустрічі, радості, прощення. Тільки Він!

В адорації Найсвятіших Тайн Марія запрошує дивитись на Ісуса, слухати Його слів, з Ним розмовляти. Ісус дивиться на нас з любов’ю. «Не бійся! – закликав Папа. – Він тебе навчить іти за Ним і свідчити Його у великих та малих ділах твого життя, у родинних стосунках, на роботі, у святкових хвилинах. Він навчить тебе виходити із себе самих, щоб дивитись на інших з любов’ю, так, як Він, що не словами, але фактами тебе полюбив і любить!» – запевнив Святіший Отець.

За словами Папи Франциска, погляд Марії провадить християн до Ісуса і допомагає не бути «християнами з вітрини», але задля Євангелія «забруднити руки».

Після проказування вервиці, адорація Найсвятіших Тайн та молитовне чування, що були переплетені духовними піснями та свіченнями, тривали до світанку.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va