Світ сьогодні потребує людей, що свідчать євангельські цінності
  • Суб, 24/03/2018 - 21:24

Наш час потребує людей, здатних давати сміливе свідчення моральних цінностей, яких навчає Євангеліє. На це вказав Папа Франциск, приймаючи у суботу, 24 березня 2018 р., делегацію громад з північноіталійської Автономної Провінції Тренто, що прибули на прощу до Ватикану разом з Президентом Провінції Уґо Россі та Тридентським Архиєпископом Лауро Тізі.

Звертаючись до гостей, Святіший Отець схвально відгукнувся про двадцятирічну співпрацю між громадами цього регіону та Губернаторством Держави-Міста Ватикану та подякував за цей візит, що є свідченням «прихильності всіх трентійців до Папи». «Ця зустріч дає мені змогу висловити вдячне цінування вашому заанґажуванню в те, щоб конкретно підтримувати різні проекти, призначені, зокрема, для прийняття паломників та відвідувачів у Ватикані», – сказав він, додаючи:

«Своїм внеском ви виражаєте традиційні цінності віри, працьовитості й солідарності, міцно вкорінені на ваших землях. В наші дні дуже потрібні люди, що здатні давати сміливе свідчення моральних цінностей, яких навчає Євангеліє».

Святіший Отець заохотив трентійців бути витривалими у своєму виборові на користь поширення культури гостинності та відкритої й братерської моделі життя, «в гармонії з нашою гідністю Божих дітей». «Нехай же ваші сім’ї зможуть бути справжніми “домашніми церквами”, заснованими на Ісусовому слові, на любові до Церкви та служінню життю. Таким чином, вони стануть школами загальнолюдських та християнських цінностей для майбутніх поколінь», – сказав він.