Світ спасе милосердя. Богослуження «Страждань Христових» у Ватикані
  • Птн, 25/03/2016 - 23:06

Велика П’ятниця, яку  2016 року за григоріянським календарем відзначали 25 березня, – це день, у якому з душевним трепетом і поклонінням спогадуємо розп’яття і смерть Господа нашого Ісуса Христа, який віддав життя за спасіння всього людського роду.

У католицькій Церкві латинського обряду цього дня відправлялись «Страждання Христові». Це богослуження складається з  Літургії Слова, урочистої Молитви вірних, поклоніння святому Хрестові і святого Причастя.

У ватиканській базиліці святого Петра це богослуження очолив Папа Франциск, але за традицією проповідував не він, а проповідник Папського Дому монах-францисканець о. Раньєро Канталамесса. Темою його проповіді було милосердя Бога, Який бажає спасіння людини. Він окремо наголосив на тому, що світ спасе милосердя.

О. Канталамесса закінчив свою проповідь молитвою, щоб «намірення Папи Франциска, який проголосив цей Святий Рік Милосердя, знайшло конкретну відповідь в наших серцях і всім дозволило зазнати радості примирення з Богом в глибині сердець».