Світова Зустріч Сімей не для геїв
  • Втр, 25/08/2015 - 12:44

Архиєпархія Філадельфії висловила протест щодо можливості організованої участі гомосексуалістів католиків в рамках Світової Зустрічі Сімей 22-27 вересня. Таке рішення Архиєпархії розчарувало організаторів ініціативи "New Ways Ministry". Світова Зустріч Сімей в Філадельфії (22-27 вересня цього року) відбудеться за участі Папи Франциска.

В той самий час організатори даної ініціативи на одній з Філадейфійських парафій запланували проведення майстер класів, щоб обмінятися думками для всіх зацікавлених питанням гендеру і нових душпастирських викликів.

«Як ми можемо відчувати себе членами Церкви, як офіційні її представники не дозволяють нам говорити?» - запитав голова організації Франціс ДеБернардо. Архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут, раніше заявив, що в зустрічі звичайно можуть брати участь окремі особи з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, але не організації, які представляють їхні інтереси.

Прес-секретар Філадельфійської Архиєпархії Кеннет Гевін заперечив, що рішення відмови було прийнято після втручання архієпископа. Він пояснив, що це сама парафія звернулась за порадою до Архиєпархії і сама прийняла рішення. Однак група гомосексуалістів має інше бачення. Схоже на те, що їхня зустріч відбудеться в церкві методистів.

За матералами: info.wiara.pl