Світовий конгрес апостольства Божого милосердя пройде в Колумбії
  • Втр, 13/08/2013 - 17:08

У колумбійській столиці Боготі 15-19 серпня 2014 проходитиме 3-й Всесвітній конгрес апостольства Божого милосердя, повідомив місцевий єпископат. Колумбійські єпископи сподіваються, що ця подія сприятиме лікуванню ран конфлікту, який триває тут більше 60 років. За словами голови оргкомітету, єпископа Хуліо Ернандо Гарсія, перед обличчям великих проблем, з якими стикаються місцеві католики, Конгрес не може бути виключно релігійною подією, він повинен також вплинути на конкретну реальність, в якій живе колумбійська Церква.

Інформація, що форум відбудеться у Боготі, була поширена в той час, коли тривають мирні переговори між колумбійським урядом і революційними збройними силами Колумбії. Протягом збройного конфлікту, який триває понад півстоліття між владою і лівими партизанами, загинуло близько 600 тис. чоловік.

Перший Всесвітній конгрес апостольства Божого милосердя відбувся 2-6 квітня 2008 року в Римі, другий - 1-5 жовтня 2011 р. у Кракові.

За словами голови Конгресу, кардинала Крістофа Шенборна, архиєпископа Віденського, зустріч в наступному році, це гарна нагода для Колумбії, так як місцеві віруючі знайомі з посланням Божого Милосердя і живуть згідно з ним.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va