Священичий турнір з міні-футболу
  • Суб, 14/09/2013 - 10:33

13 вересня 2013 року, з нагоди святкування Дня Бога Творця, у м. Моршин відбулися змагання з міні-футболу між священиками Стрийської єпархії УГКЦ. Метою турніру було привернути увагу громадськості до відзначення Дня Бога Творця у нашій Церкві та популяризації цього свята.

Перед початком футбольного змагання, його учасники: команди священиків, які представляли чотири з п’яти районів, котрі входять у територіальні межі Стрийської єпархії – Стрийський, Жидачівський, Городоцький і Перемишлянський р-ни.; молилися Молебень до Богородиці в храмі Покрови Пресвятої Богородиці м. Моршин, який очолив о. Іван Пецюх, протопресвітер Моршинського деканату і парох даної парафії. Після Молебня о. Олег Кобель, референт Бюро у справах екології УГКЦ у Стрийській єпархії, зачитав послання Бюро УГКЦ з питань екології з нагоди Дня Бога Творця.

Турнір проходив на місцевому стадіоні «Медик» і розпочав його молитвою та благословенням митрофорний протоієрей о. Іван Барабаш, декан м. Стрий. Змагання проходили за круговою схемою і перемогу отримала команда священиків, яка представляла Перемишлянський район: о. Віктор Мельник, адміністратор парафії Святого Миколая м. Перемишляни, о. Іван Биков, адміністратор парафії Святих апостолів Петра і Павла с. Вовків, о. Ярослав Огоновський, адміністратор парафії Великомучениці Параскеви П’ятниці с. Ушковичі, о. Дмитро Тхір, сотрудник парафії Святого Миколая м. Перемишляни, та о. Петро Закаляк, сотрудник парафії Святих Володимира Великого, Омеляна Ковча м. Перемишляни. Решта команд розташувались таким чином: ІІ місце – Стрийський р-н, ІІІ місце – Жидачівський р-н, IV місце – Городоцький р-н.

Наступного року даний турнір проходитиме на футбольному полі команди священиків із Перемишлянського району, які є цьогорічними переможцями.

Джерело: http://stryi.ugcc.org.ua